Bill Gates citeste in jur de 50 de carti in fiecare an, Mark Cuban citeste cate trei ore in fiecare zi, Mark Zuckerberg a decis sa citeasca 24 de carti intr-un an, iar Warren Buffett isi petrece 80% din zi citind.

Sunt sute de carti recomandate de Gates, Branson, Buffett, Musk, Bezos sau Zuckerberg, dar cei de la BookAuthority au realizat un top care ar putea ajuta antreprenorii sa aiba mai mult succes, potrivit Inc.

Carti recomandate de Bill Gates

carti de business recomandate de Bill Gates

Sursa foto: Shutterstock / JStone

1. "Shoe Dog. Memoriile creatorului Nike" de Phil Knight

Phil Knight, fondatorul Nike, povesteste despre numeroasele riscuri cu care s-a confruntat, despre esecurile zdrobitoare, despre concurentii nemilosi, despre numarul mare de sceptici, dusmani si bancheri ostili, dar si despre numeroasele sale triumfuri emotionante si reveniri spectaculoase.

2. "Stress Test" de Timothy Geithner

Fostul presedinte al Bancii Federale de Rezerve din New York si apoi secretarul Trezoreriei in timpul fostului presedinte Barack Obama, Geithner ii face pe cititori sa intre in spatele scenei celei mai grave crize financiare de la Marea Depresiune, explicand deciziile grele si deciziile politice neplacute pe care le-a luat pentru a preveni prabusirea economiei.

3. "Mitul liderului puternic" de Archie Brown

Unul dintre cei mai preeminenti istorici ai lumii a scris aceasta carte care studiaza conducerea politica din intreaga lume, de la aparitia democratiei parlamentare pana la epoca lui Obama.

Carti recomandate de Jeff Bezos

Carti de business recomandate de Jeff Bezos

Sursa foto: Shutterstock/ Pe3k

1. "Dilema inovatorului" de Clayton M. Christensen

Aceasta lucrare a lui Clayton Christensen a fost numita una dintre cele 100 de carti despre leadership si succes care trebuie citite intr-o viata de catre Amazon Editors. Autorul acestei carti este cunoscut si citit de majoritatea liderilor lumii.

2. "Sam Walton, Made in America" de Sam Walton

Sam Walton, care a construit Walmart, cel mai mare retailer din lume, dezvaluie secretele care l-au motivat sa ajunga in top.

3. "Marketingul bazat pe date: cele 15 valori pe care fiecare trebuie sa le cunoasca" de Mark Jeffery

Autorul Mark Jeffery ofera un ghid clar si convingator pentru utilizarea unei abordari strategice mai riguroase si bazate pe date, pentru a obtine castiguri semnificative de performanta in marketing.

Carti recomandate de Warren Buffett

Carti de business recomandate de Warren Buffett

Sursa foto: Stuart Isett / Flickr

1. "The outsiders: 8 directori neconventionali si planul lor de succes" de Willian N. Thorndike

Aceasta carte este despre succesul extraordniar pe care l-au avut opt directori care au ales o abordare diferita de cea corporativa. Probabil numele lor nu sunt atat de cunoscute, dar cu siguranta ai auzit de companiile lor: General Cinema, Ralston Purina, The Washington Post Company, Berkshire Hathaway, General Dynamics, Capital Cities Broadcasting, TCI si Teledyne.

2. "Cel mai important lucru iluminat" de Howard Marks si Paul Johnson

Howard Marks, presedintele si co-fondatorul Oaktree Capital Management, este renumit pentru evaluarile sale inspirate de oportunitati si riscuri de piata. Marks a dezvaluit intr-un singur volum perspectiva investitionala a clientilor sai celebri si a oferit cititorilor posibilitatea de a afla filosofia sa testata in timp.

3. Dream Big de Cristiane Correa

Jorge Paulo Lemann, Marcel Telles si Beto Sicupira au construit in aproximativ 40 de ani cel mai mare imperiu din istoria capitalismului brazilian si s-au lansat la nivel global intr-un mod fara precedent. Cartea este despre povestea lor.

Fiind in aproprierea sarbatorilor de iarna, de ce sa nu ne facem cadouri cateva carti care ar putea sa ne ajute sa avem succes?

Sursa foto: Shutterstock / Skintone studio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri