Cu totii avem acele zile in care simtim ca nu mai avem putere la birou. De cele mai multe ori, chiar daca ne aflam in mijlocul unor situatii stresante, incercam sa ne controlam si sa gasim cele mai bune solutii. Urmatoarele cinci sfaturi te pot ajuta sa treci peste o zi proasta la birou si sa fii productiv in continuare, potrivit Entrepreneur.

1. Elimina stresul legat de locul de munca

Studiile arata ca cel mai important factor de stres al americanilor este locul de munca. Astazi, 65% dintre americani se confrunta cu stresul legat de locul de munca.

Incearca sa incepi cu cele mai simple sarcini pentru a recapata increderea in tine si pentru a fi productiv din nou. Stabileste noi termene limita pentru a realiza sarcinile. Daca nu te descurci la birou si crezi ca lucrezi prea mult, atunci ar trebui sa iei in considerare o discutie cu cei de la conducere despre reducerea volumului de munca.

2. Vorbeste cu seful tau

Seful tau s-ar putea sa suporte cea mai mare presiune la birou si de multe ori se intampla ca o zi proasta pentru seful tau inseamna o zi grea de munca pentru tine. Pentru a evita astfel de situatii, trebuie sa ai o relatie buna cu el si sa vorbesti cu el despre acest lucru. Cu toate acestea, ramai cordial, punctual si pastreaza o comunicare profesionala.

3. Evita discutiile personale cu colegii

Discutiile personale intre colegii de la birou iti pot afecta productivitatea. Barfele din birou se pot raspandi repede si te pot afecta direct sau indirect, iar cea mai buna metoda de a le evita este sa pastrezi o comunicare profesionala. In acest fel vei reusi sa te concentrezi pe ce ai de facut si vei da dovada de profesionalism.

ce faci cand o zi proasta la munca

4. Ai grija de problemele personale

Se spune ca ar trebui sa existe un echilibru intre viata profesionala si cea personala, dar cand simti ca lucrurile nu merg deloc bine este greu sa te concentrezi pe problemele personale.

Cand vezi ca nu reusesti sa termini o sarcina, intreaba-te daca trebuie sa depui mai mult efort sau ai nevoie de zi pentru un “reset”.

5. Odihneste-te daca esti bolnav

In sezonul rece, raceala te poate prinde repede. Daca nu ai grija de tine si nu te odihnesti atunci cand trebuie, s-ar putea sa ai nevoie de mai mult timp pentru recuperare mai apoi. Chiar daca trebuie sa muncesti neaparat, atunci e bine ca suntem in 2018 si putem lucra si de acasa prin e-mail sau telefon.

Sursa foto: Shutterstock / photo_oles

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri