Turquoise e un restaurant turcesc (cred ca de aici si jocul de cuvinte legat de nume) deschis la inceputul anului pe undeva in spatele Bulevardului Decebal, aproape de Piata Alba Iulia si de un mic restaurant asiatic, Padthai. S-au mutat aici din alta parte, dar nu stiu daca au avut acelasi nume si inainte, sau au luat-o de la capat ca sa li se piarda urma.

Turquoise e un restaurant foarte mare, cu mai multe niveluri, al doilea etaj fiind inca neamenajat. Nu m-au lasat sa fac poze, ba chiar au intrat in panica atunci cand i-am intrebat, se uitau la mine de parca eram de la Garda Financiara sau de pe cine stie unde...

Era sfarsitul lui octombrie cand am ajuns eu la Turquoise, insa toata lumea statea pe terasa inchisa ermetic, probabil ca vor sta acolo pana cand va veni gerul cel mare. Am aruncat un ochi inauntru, era o amenajare provinciala, cum nu prea mai vezi decat in restaurantele de cartier, in zilele noastre.

Nici terasa nu arata mai bine, desi Turquoise e un restaurant deschis de curand, dupa cum am spus. Presupun ca au preluat totul de la alt restaurant si nu au schimbat mai nimic: paianjenii bine-merci la locul lor, scaunele murdare, un aer de neingrijire generala.

Turquoise e un restaurant cu specific turcesc traditional, cu mancarurile lor cunoscute de-acum bucurestenilor. Am luat vinete, humus si o salata care au fost bune; o chiftea cu cascaval foarte buna, niste cartofi prajiti congelati asa si asa, niste orez destul de banal si pulpe de pui, ca substitut a ceva ce uitasera sa-mi aduca, fara niciun gust, facute la repezeala.

Buucataria o au undeva in spate, departe. Cei de acolo anunta in sala cand e gata un fel de mancare cu o sonerie pe care cred ca au luat-o de la vreo alarma antiatomica, sau ceva pe acolo, ca aud si cei din Piata Alba Iulia cand a pus bucatarul de la Turquoise ceva in farfurie...

Se fumeaza la Turquoise, desi spatiul e inchis ermetic. Iti si pun scrumiera pe masa, chiar fara sa le-o ceri. Probabil ca dispretul fata de lege si fata de purtarile civilizate le-a intrat definitiv in sange celor de la Turquoise, dupa tot ce am vazut acolo.

Am avut parte de o primire scarboasa din partea unei chelnerite, hostesa ori sefa de sala, sau vreo nevasta de-a patronului, ce o fi fost ea, ca nu mi-am dat seama. Si altii erau sictiriti acolo, erau obositi, nervosi, se chinuiau sa mute un butoi imens dintr-o parte in alta si nu le iesea. Pana la urma a venit alt chelner care s-a ocupat de masa mea pana la sfarsit, care a fost politicos, natural si placut, mai ales langa ceilalti.

Am pus Turquoise in Lista Restocracy pentru ca aveam putine restaurante turcesti si orientale, in general, dar nu cred ca va ramane prea mult. Pe masura ce voi merge la restaurante mai curate si cu personal mai de centru, restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unul...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri