In lunile de iarna, locuinta isi modifica ambianta, asta si pentru ca in incapere apar diversi factori care intervin in atmosfera - caldura sau frigul de la diferite surse fiind una dintre cauze. Un umidificator de aer rezolva mai multe probleme care vin la pachet cu schimbarile de temperatura din locuinta, facand aerul din casa mai sanatos.

Toamna, iarna, dar si vara, cand aparatul de aer conditionat functioneaza, poti observa ca aerul din casa este mai uscat. Din nefericire asta nu presupune nimic pozitiv pentru sanatatea ta, putand aparea diverse iritatii sau alergii, afectiuni respiratorii. De asta este important sa mentii umiditatea din locuinta la un nivel optim - nici prea ridicat, nici prea scazut.

Un umidificator de aer este o solutie la indemana - atat financiar, cat si in ceea ce priveste modul eficient de functionare. Concret, un umidificator de aer este un aparat care emite vapori de apa. Beneficiile pe termen lung sunt multiple - printre acestea se numara nu doar cele pentru confort sau cele estetice, ci inclusiv cele care implica sanatatea.

Un umidificator poate scadea sansele de raceala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale detinerii si utilizarii unui umidificator de aer este acela de a-ti face mediul din casa mai putin favorabil dezvoltarii de germeni si bacterii care te pot imbolnavi.

Abundenta de raceli din sezonul rece este datorata (mai ales) aerului ambiental din interioare.

Umidificatorul de aer reduce praful dintr-o incapere si, implicit, predispozitia la alergii

Confortul este inca un avantaj adus de umidificatorul de aer. Iar asta inseamna ca nu vei stranuta la fel de des, nu vei simti aerul uscat si nici alte simptome care intervin odata cu instalarea unei asemenea ambiante.

Aerul din camera va fi la fel, indiferent de perioada. In plus, unele modele de umidificator de aer au si functie de purificare a aerului, fiind 2 in 1.

Umidificatorul de aer reduce praful din camera, adica ca nu vei fi predispus la dezvoltarea vreunei alergii sau a astmului si se previne imprastierea virusurilor. Prin asociere, asta se traduce printr-un somn odihnitor si de calitate, adica si o putere de concentrare mai buna, mai multa energie.

Adio piele uscata

Se previne uscarea pielii - conditiile de aer uscat duc inevitabil la uscarea tenului, a pielii.

Organismul face eforturi uriase pentru a se adapta in conditii de aer uscat, ceea ce inseamna ca hidratarea este esentiala.

Mai putin sforait, somn mai calitativ

Prezenta unui umidificator de aer poate reduce sforaitul, care in principiu este cauzat (si) de cantitatea de saturatie a aerului scazuta din aer.

Daca este uscat aerul, o persoana este predispusa sa aiba insuficiente respiratorii si prin urmare sa si sforaie cand doarme. Din nou, cu ajutorul unui astfel de aparat, scapi de inca una din cauzele care impiedica obtinerea unui somn odihnitor si relaxant.

umidificatoare de aer potrivite pentru casa ta

Vezi modele de umidificatoare de aer

Prelungeste viata aparaturii electronice si a plantelor din casa

Un umidificator salveaza electronicele care sunt supuse la electricitatea statica, unul dintre efectele aerului uscat dintr-o camera.

Desi poate parea exagerat, energia statica poate cauza daune costisitoare.

Mai mult, un umidificator de aer contribuie la durata de viata a plantelor, carora, daca le ai in camera, trebuie sa le acorzi o atentie aparte. Si acestea pot avea de suferit daca nu ai un umidificator de aer pentru a stabiliza calitatea aerului. Asta mai ales cand temperaturile din exterior au scazut considerabil.

Protejeaza mobilierul si peretii

Cu un umidificator de aer, iti protejezi mobilierul si peretii. Desi suna extrem, daca umiditatea din aer este mai mare sau mai mica, asta poate duce la aparitia mucegaiului care poate ataca mobilierul, dar si peretii.

Daca exista tapet, acesta poate cadea, afectand aspectul camerei.

Economiseste energie si bani

Salvare de energie si bani, asta pentru ca un umidificator de aer poate regla temperatura aerului din camera. In functie de anotimp si de nevoi, vei obtine o atmosfera mai placuta gratie temperaturii potrivite. Cu cat umiditatea este mai joasa, cu atat vei simti frigul mai bine.

Acelasi principiu functioneaza si pentru caldura, asa ca in loc sa ai tendinta de a incalzi sau raci camera, vei aduce temperatura la un nivel potrivit.

Un umidificator va fi ales in functie de dimensiunea camerei, ceea ce inseamna ca trebuie sa urmaresti cu atentie care este capacitatea maxima a suprafatei pe care o poate acoperi.Acesta se recomanda atat vara, cat si iarna pentru reglarea umiditatii din aer.

Ca o completare, pentru a sti daca locuinta ta are nevoie de un umidificator sau de ce grad de umiditate ai nevoie intr-o anumita camera, e bine de stiut ca umiditatea poate fi masurata cu un higometru sau un humidometru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri