Poluarea fonica determina, in cazul in care nu stiai, nenumarate probleme de sanatate. Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza ca expunerea la un zgomot ridicat duce, printre altele, la cresterea tensiunii arteriale. Prin urmare, ar fi bine ca fiecare dintre noi sa se expuna cat mai putin la zgomot. Afla, in continuare, ce sa faci astfel incat sa te protejezi de zgomot.

Tine sursele de zgomot cat mai departe de dormitor

Ai, in locuinta, diverse aparate care produc zgomot? Daca asa stau lucrurile, iti recomandam sa le asezi cat mai departe de dormitor si de living. Altfel, nu o sa poti sa te odihnesti si nici sa te relaxezi asa cum trebuie. De asemenea, poate ca ar fi bine sa iei in considerare sa utilizezi cat mai putin respectivele dispozitive producatoare de zgomot. Fie iti stabilesti, pur si simplu, ca nu le folosesti, fie cauti alte variante. De exemplu, in loc sa stai cu aerul conditionat pornit pe timpul noptii, mai bine dormi cu geamul deschis.

Petrece timp in natura

Cele mai multe orase sunt extrem de poluate fonic, asa ca daca locuiesti intr-unul, ar fi indicat sa iesi cat mai des in afara lui. Cel mai simplu ar fi ca, la fiecare sfarsit de saptamana, sa-ti iei familia si sa mergeti intr-o excursie intr-o zona linistita, cu foarte multa verdeata. Iesirile dese in natura nu doar ca te vor tine departe de poluarea fonica din orase, ci te vor ajuta sa te reechilibrezi din punct de vedere emotional si sa te reconectezi la propria persoana.

Foloseste casti impotriva zgomotului

O alta solutie la care poti sa apelezi pentru ca „galagia” din jur sa nu ajunga la urechile tale si sa te deranjeze ar fi sa iti cumperi o pereche de casti impotriva zgomotului. Castile impotriva zgomtolului nu costa o avere si le poti purta atat la serviciu cat si in propria locuinta, cand vrei sa dormi.

Izoleaza peretii din casa

Una dintre cele mai bune solutii la care poti sa apelezi ca sa impiedici propagarea sunetului in locuinta ta presupune sa-ti izolezi acustic peretii deja existenti din interiorul casei. Pe langa izolarea fonica a peretilor existenti, poti, daca spatiul din interiorul casei tale ti-o permite, sa angajezi o echipa de muncitori, care sa-ti construiasca niste pereti de compartimentare. Peretii de compartimentare se ridica pe o structura metalica, din placi de gips carton pentru izolare acustica si vata minerala. Ca sa te protejezi mai bine de zgomot, cere-le muncitorilor sa monteze cate doua placi de gips carton pe fiecare dintre partile peretilor despartitori.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri