Meciurile turneului final se vor desfasura in perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, in 12 tari, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Romania, Rusia, Scotia, Spania si Ungaria.

Arena Nationala din Bucuresti va fi gazda a patru meciuri de la turneul final de peste doi ani, trei partide din cadrul Grupei C (14, 18 si 22 iunie) si un meci din optimile de finala (29 iunie).

Delegatia Romaniei la Dublin a fost formata din presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, selectionerul echipei nationale, Cosmin Contra, secretarul general Radu Visan, ofiterul de presa al nationalei, Gabriel Berceanu, team managerul tricolorilor, Catalin Gheorghiu, precum si Primarul Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea.

Finala EURO 2020 va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, in data de 12 iulie 2020.

10 Years Challenge: Cateva...
Citeste si: 10 Years Challenge: Indicatorii economici ai Romaniei in 2008 si 2018

Tragerea la sorti a fost efectuata de fostii internationali irlandezi Ronnie Whelan si Robbie Keane, si fostii internationali portughezi Nuno Gomes, Vitor Baia.

Grupele preliminare pentru EURO 2020:

Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo;
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg;
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus;
Grupa D: Elvetia, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar;
Grupa E: Croatia, Tara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan;
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, Romania, Insulele Feroe, Malta;
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia;
Grupa H: Franta, Islanda, Turcia, Albania, R. Moldova, Andorra;
Grupa I: Belgia, Rusia, Scotia, Cipru, Kazahstan, San Marino;
Grupa J: Italia, Bosnia-Hertegovina, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein.

La EURO 2020 se vor califica doar primele doua clasate din fiecare grupa. Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa in perioada martie - noiembrie 2019.

Ultimele patru nationale calificate la turneul final vor fi stabilite in urma play-off-ului Ligii Natiunilor, in martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare liga dintre cele care nu obtin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocarii locului unei echipe dintr-o liga inferioara in eventualitatea in care toate celelalte sunt deja calificate) isi vor disputa cate un loc la EURO. Se vor juca semifinale, intr-o singura mansa, pe terenul echipei mai bine clasate in Liga Natiunilor, si finala (gazda va fi trasa la sorti). Castigatoarea play-off-ului fiecarei ligi va merge la EURO 2020.

Pretul energiei electrice din...
Citeste si: Energia se vinde la pret record in Romania: 650 lei/MWh