Multi oameni cand aud de bacterii se incrunta si nu reactioneaza tocmai pozitiv. E de inteles! Dar, la auzul vestii ca bacteriile pot avea o conotatie pozitiva si pot fi benefice, un zambet larg ar putea aparea pe buze.

Da, exista bacterii bune! Se numesc PRObiotice si, cum sugereaza prefixul, sunt folositoare organismului uman. Sunt PRO viata sanatoasa si fericita.
De ce?
• Ajuta la combaterea bacteriilor rele – fiind substante cu rol protector, opresc procesul de dezvoltare a bacteriilor nocive prin producerea de acid lactic sau peroxid de hydrogen.
• Fortifica sistemul imunitar.
• Refac flora intestinala dupa un tratament cu antibiotic.
• Lupta cu ardoare impotriva infectiilor de orice fel.

Pot PRObioticele sa strabata campul de lupta singure?

Intrebarea induce intr-o anumita masura si raspunsul. Nu, PRObioticele nu pot supravietui prea mult timp singure. De ce? Ca orice organism viu, supravietuirea fara hrana nu este posibila. Prin urmare, si PRObioticele, bacteriile bune, numite Bifidobacterii sau Lactobacilli, trebuie sa se inmulteasca pentru a asigura echilibrul si sanatatea florei intestinale, iar pentru asta e necesar sa primeasca “hrana”.

Unde-s doi, puterea creste: PREbiotice + PRObiotice = SINBIOTICE

Pentru ca flora ta intestinala sa isi recapete echilibrul si sa functioneze din nou la parametri optimi, nu este suficient sa ii oferi doar o cantitate mare de PRObiotice, ci si hrana necesara ca acestea sa se dezvolte, adica PREbiotice. Combinatia sinergica dintre PRObiotice si FOS (Fructooligozaharide = PREbiotic) face ca 1 miliard de tulpini benefice sa se transforme in 10 miliarde, doar pentru ca acestea primesc hrana de care au nevoie. E minunat, nu?!

Ce sunt fructooligozaharidele?!

Fructooligozaharidele (FOS) sunt un tip de carbohidrati numiti oligozaharide. Oligo inseamna putini, in timp ce zaharide inseamna zahar. Astfel, FOS reprezinta carbohidrati compusi din cateva lanturi de molecule de fructoza.


Care este rolul lor?

- sunt de 4 ori mai repede mancate decat inulina
- dezvolta de 10 ori mai multe Bifidobacterii
- asigura viabilitatea tulpinilor probiotice
- cresc rata de dezvoltare a tulpinilor probiotice
- cresc rezistenta tulpinilor probiotice la conditiile fiziologice nefavorabile


Bonflor, bon ton, bon vivre!

Sinbioticile Bonflor, dezvoltate de Fiterman Pharma, sunt produse fabricate in conditii optime de temperatura si umiditate, iar forma lor farmeceutica e conceputa astfel incat sa se plieze pe nevoile fiecarui pacient. De exemplu, Bonflor capsule este formulat sub forma de capsule gastrorezistente care protejeaza tulpinile probiotice de impactul aciditatii din stomac; pentru copii sunt recomandate picaturile sau plicurile, fiind mai usor de administrat.

Astfel, Bonflor Imuno este recomandat bebelusilor inca din prima lor zi de viata, fiind singurul probiotic cu vitamin D3, in timp ce Bonflor plicuri, un complex format din 3 dintre cele mai studiate tulpini probiotice din lume, Bifidobacterium animalis lactis, Bifidobacterium longum si Lactobacillus rhamnosus, prebiotice (FOS) si vitamina C, este recomandat incepand cu varsta de 2 ani.

Despre gama Bonflor si beneficiile sinbioticelor puteti afla mai multe pe www.alinan.ro si pe pagina de Facebook Bonflor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri