Procesul de selectie in cadrul proiectului ”JCI Ten Outstanding Young Persons” (TOYP) s-a finalizat si ne-a oferit sansa de a descoperi oameni deosebiti, cu povesti de viata care reprezinta cu siguranta o sursa de inspiratie pentru fiecare dintre noi, servind ca model pentru noiile generatii, in demersul de a crea lideri mai buni.

Ei sunt cei 10 finalisti ai editiei TOYP 2018: Vlad VASILE-VOICULESCU, Denis TUDOR, Cornel Marian HOZA, Dragos Cosmin Lucian PREDA, Doru Alexandru MIRAVITCHI, Dan-Cristian VODNAR, Sevda MEMET, Alexandru GHITA, Alina KASPROVSCHI, Ana MUNTEANU. Mai multe detalii, aici http://toyp.jciromania.ro/editia-2018/

JCI Romania apreciaza eforturile si munca depusa de fiecare dintre acesti tineri minunati ai Romaniei, in dorinta lor de a aduce schimbari pozitive in comunitate.

Va invitam si pe dumneavoastra sa ii felicitati si sa-i aplaudati pe data de 6 octombrie 2018, in cadrul Galei de Premiere TOYP 2018 care va fi organizata in Bucuresti.

Multumim organizatiilor locale JCI din Romania care s-au implicat in desfasurarea acestei editii si onoratilor membri ai juriului care ne-au sprijinit in acest demers: Dragos Bucurenci, Diana Cretu, Alex Dona, Dan Mocanu, Alexandru Bobe, Cornel Amariei, Florin Somodi si Lavinia Erghelan.

Povestile celor 10 finalisti:

Vlad Voiculescu este cunoscut ca fost ministru al sanatatii in Guvernul Dacian Ciolos, care a pornit o miscare de transparentizare a sistemului, cu mаsuri de instaurare de criterii obiective si transparente pentru angajarea expertilor in comisiile de specialitate, promovarea prin meritocratie in sistemul medical si expunerea coruptiei din spitale. Dupа mandat, a infiintat Romanian Health Observatory, prin care isi continuа misiunea inceputа ca Ministru: sа adune impreunа experti multidisciplinari ca sа creeze politici si practici noi. Proiectele principale sunt legate de accesul la medicamente, servicii pentru pacienti, politici publice bazate pe dovezi, cresterea transparentei si responsabilitаtii in domeniul medical.

Cele mai de impact proiecte pe care le-a initiat si coordonat in ultimii 10 ani sunt: MagiCAMP- tabаra specialа pentru copii cu afectiuni grave de sаnаtate, MagicHOME – refugiul pаrintilor care isi insotesc copiii cu afectiuni oncologice la centrele medicale din Bucuresti, Cluj si Viena; Reteaua Citostaticelor – o retea de peste 500 de voluntari din toatа Europa care au ajutat peste 2.500 de pacienti romani sа aibа acces la medicamente citostatice care nu erau disponibile in Romania.

In ultimii ani a primit numeroase premii in tarа, care ii confrimа impactul pozitiv in societate si 3 recunoasteri internationale: “Premiul Cetateanului European 2018” – acordat de Parlamentul European; Bursa “Eisenhower”, 2018 – se acordа doar 25 la nivel mondial; “Marshall Memorial Fellowship”, 2017- s-au acordat 75 la nivel mondial.

Denis Tudor este unul dintre castigatorii competitiei Hyperloop, ce si-a propus gasirea unei alternative de transport a viitorului, initiata de omul de afaceri Elon Musk, ca parte a echipei rLoop. Inovatia cu care au castigat competitia consta intr-un sistem atipic, capabil sa transporte calatori printr-un tunel depresurizat, cu peste 1.250 de kilometri pe ora. Denis este cel mai tanar membru al echipei formate din ingineri de la NASA, Playstation si Tesla.
Incepand din februarie 2018, Denis este bursier al EPFL (Ecole polytechnique federale de Lausanne) din Elvetia, unde isi continua cercetarea pentru „trenul viitorului”.


Cornel Marian Hoza
este un transformator de paradigma. Si-a dorit sa schimbe mentalitatile rigide si discriminatoare si sa faca lumea un loc mai bun. Asta reuseste zi de zi prin activitatile „Beard Brothers”-„The Sisterhood”-„Volunteer Crew”, care au scopul „de a promova si practica un tip cool de voluntariat, de a schimba mentalitati, de a darama stereotipuri sociale. Beard Brothers inseamna un grup de oameni tineri, cu spirit de initiativa, deschisi spre a ajuta oriunde considera ca e nevoie, o asociatie de barbosi si de nebarboase, pusi pe munca in folosul societatii si pe distractie, tot pentru cauze sociale.”

Cele 10 campanii mari pe care le-au desfasurat prin metode inovatoare au cooptat 500 de voluntari care sunt deja implicati in proiecte si mii de oameni care actioneaza pentru cauzele sustinute de ei. Actiunile BB s-au desfasurat pana acum mai bine de 80 de evenimente proprii in peste 20 de orase din Romania si in 10 din strainatate, avand un impact direct asupra celor peste 10.000 de oameni care s-au mobilizat prin toate aceste activitati sa faca lumea un loc mai bun. Toate aceste actiuni sunt in folosul celorlalti, ajuta umanitatea, sustin cauze sociale, educationale,medicale, culturale sau sportive si au creat schimbari pozitive in comunitate.

Dragos Preda este co-fondator si vice-presedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, aceasta fiind doar una dintre multele sale realizari. Dragos este un exemplu de inteligenta, perseverenta si dragoste pentru Romania. Cu toate ca a fost bursier la doua scoli de renume international (este al 50-lea bursier in cei 65 de ani de existenta ai Ecole nationale d’Administration), Dragos a revenit de fiecare data in tara. Mai mult, munca sa in strainatate a fost mereu dedicata Romaniei, probabil unul dintre cele mai concrete rezultate ale muncii sale reprezentandu-l co-fondarea cu succes a Ligii Studentilor din Strainatate. De altfel, o mare parte a carierei lui Dragos este dedicata voluntariatului.

Dragos reprezinta un advarat model pentru tinerii din Romania, dar si pentru toti tinerii plecati la studii in strainatate, care cu ajutorul modelului oferit de Dragos inteleg faptul ca a fi roman este o mandrie, dar si ca intoarcerea in tara este o realitate posibila si dezirabila.

Doru Miravitchi este remarcabil prin realizarile sale exceptionale ca antreprenor pentru ca a dezvoltat un grup de 13 companii, DMA Group, care au ajuns in 5 ani de la 0 la peste 10 milioane de euro cifra de afaceri si 350 de angajati, uniti de o cultura de echipa. Are 34 de ani si e un antreprenor „self-made”, un antreprenor autohton, cu mult bun-simt, muncitor si determinat.

Modest, altruist si ingenios, a creat „DMA Business Club” si „Fundatia DMA” din dorinta de a oferi o contributie comunitatii, sustinand financiar dezvoltarea tinerilor elevi si studenti si a antreprenorilor aflati la inceput de drum. Stie ca tinerii au nevoie de educatie non-formala, de dezvoltare personala, de consiliere profesionala, de mentori, dar si de echipamente cu care sa invete. A dotat deja o mare parte din scolile din Baia-Mare, din fonduri proprii, cu cate o tabla interactiva, cu care elevii sa invete intr-o atmosfera moderna, creativa si bazata pe performanta si iti doreste mult ca acest proiect sa se dezvolte la nivel national. In 2018 a dotat prima scoalа din Romania cu un observator astronomic performant pentru elevi, a sustinut personal discursuri de dezvoltare personala pentru aproximativ 2000 de elevi din localitate, iar o parte dintre acestia au fost selectati sa vina la Doru sa ii mentoreze.

La numai 36 de ani, Dan C. Vodnar se bucura de o activitate de cercetare stiintifica si de inventica, recunoscute la nivel national si international. A fost premiat cu Medalia de AUR, si mentiune Speciala pentru „Compozitia si procedeul de obtinere a jeleului probiotic”, la Salonul International de Inventica PRO INVENT, editia XVI-a, 2018, Cluj Napoca. In anul 2017 a primit Medalia de Aur la Salonul International de Inventica de la Geneva, Elvetia pentru inventia “Biofilm cu actiune antimicrobiana, procedeu de obtinere si utilizari”. De asemenea, anii 2017-2016 au fost presarati cu nenumarate medalii de aur si premii de excelenta in cadrul Salonului International de Inventica PRO INVENT pentru lucrarile coordonate in randul studentilor caci viziunea sa are la baza sustinerea potentialului uman prin insuflare de pasiune si munca.

Cand l-am intrebat ce il motiveazа sа exceleze ca si cercetаtor si sа-si inspire studentii ca profesor universitar, ne- a spus: „Eu cred in puterea exemplului si in concluzii, precum: perseverenta bate inteligenta! Pasiunea inseamna succes! Valorea umana este mult mai mare decat prejudecata celorlalti! Munca innobileaza si inspira omul.

Sevda Memet este o tanara de 26 de ani, absolventa a Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, admisa la o bursa MBA (Master of Business Administration) la prestigioasa Universitate Stanford din SUA. Ea va face parte dintr-un program inaugural Knight-Hennessy, infiintat de John Hennessy, fostul presedinte al Universitatii Stanford si actualul presedinte Alphabet (compania care detine Google) si de Phil Knight, fondatorul Nike, considerat cel mai bun program de MBA din lume.

In prezent, Sevda este medic rezident in departamentul Hematologie-Oncologie si Boli Rare,la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, insa va intrerupe aceasta activitate pentru urmatorii doi ani, timp incareva aprofunda cunostintele in domeniul managementului si al administrarii institutiilor medicale, dupa care, isi doreste sa revina in Romania, pentru a ajuta pacientii oncologici din tara noastra, prin realizarea unui centru oncologic de top.
Prin prisma performantelor sale remarcabile, dar si a initiativelor depuse in sprijinul comunitatii sale, prin mentalitatea sa pozitiva, prin deschiderea catre nou si oportunitati, dar si prin telurile sale ambitioase si preocuparea autentica pentru semenii sai, Sevda se contureaza ca fiind un tanar remarcabil, care are o poveste de success si care, in mod inevitabil, isi va continua aceasta poveste acumuland tot mai multe reusite si gererand influente pozitive in randul tinerilor din generatia actuala si viitoare.

Reprezinta un lider al generatiei sale, care prin exemplul personal isi doreste sa le insufle celorlalti curajul de a avea incredere ca pot accede catre orice domeniu si devotamentul asupra telurilor indiferent de obstacole.

Inspirata de citatul „Daca ti s-a dat un vis, ti se vor da si sanse sa il implinesti”, Sevda este foarte optimista ca telul sau ambitios va prinde contur si va deveni o poveste de succes.

Alexandru Ghita
este fondatorul EDUCATIVA – un grup de intreprinderi sociale in domeniul educatiei ce urmaresc dezvoltarea si valorificarea potentialului uman al tinerilor din Romania. Printre proiectele initiate de Alexandru se numara RIUF, EDMUNDO, UNIVERSALIO, REVIRO, Optiuni.ro, AdmitereOnline.ro. De asemenea, Alexandru este co-fondator alaturi de alti parteneri intr-o paleta larga de proiecte comunitare, printre care EA – The Entrepreneurship Academy – prima universitate de antreprenoriat din Romania, prima Academie de Leadership si Management Scolar din Romania si SuperTeach – primul program de Outward Mindset dedicat profesorilor din Romania.


Alina Kasprovschi
a fondat si conduce, de sapte ani, Fundatia Comunitara Bucuresti. Organizatia pune impreuna donatori, ONG-uri, grupuri de initiativa pentru a dezvolta comunitati in care sa ne simtim ca acasa. In 6 ani, a finantat peste 250 de proiecte din Bucuresti si Ilfov cu mai mult de 3 milioane de lei. Cele mai importante programe derulate de fundatie sunt Swimathon, un eveniment de strangere de fonduri prin inot care a generat peste 100.000 de euro pentru proiectele bucurestene la ultima editie; 8 hours overtime for a good cause, o seara in care expertii rezolva proiectele ONG-urilor din oras; si fonduri de finantare pentru proiecte si burse, impreuna cu IKEA Romania, Mega Image, Porsche Romania, AFI Europe Romania sau BRD Societe Generale.

Dincolo de nume si cifre, impactul fundatiei vine din dezvoltarea de mecanisme simple de donatie si voluntariat, din cresterea nivelului de incredere in initiative din comunitate, din comunicarea faptului ca, atunci cand te implici, o faci in primul rand pentru binele propriu. Proiectele FCB cresc nivelul de profesionalizare si de impact al organizatiilor mici si medii din Bucuresti, si incurajeaza grupuri de vecini sau oameni pasionati de aceeasi tema sa dezvolte proiecte in comunitatile lor. Fundatia sustine cu resurse si recunoastere oameni cu initiativa din Bucuresti, pentru ca actiunile lor sa ii inspire si pe altii sa se implice si sa formeze o comunitate de suport pentru oras.

Cu pasi mici insa, cu determinare si cu incurajarea a astfel de modele in societatea noastra, putem avea rezultatele dorite pe termen lung. Ana Munteanu are ceea ce se numeste ”drive” in ea si in toate actiunile ei, este o luptatoare si una dintre cele mai puternice femei de care se poate bucura comunitatea Timisoreana si cu care Romania se poate mandri. Un om aparent simplu, de o modestie fabuloasa, pe care viata il poate purta oriunde in aceasta lume, a ales sa ramana sa creasca o Romanie frumoasa, pe care cu totii ne-o dorim.

De la „Borcanul cu ulei” la Comisia de circulatie a Primariei Municipiului Timisoara si Verde pentru Biciclete, nimic nu-i sta in cale cand este vorba despre cauze sociale.

Crede ca educatia ecologica trebuie sa inceapa timpuriu si a vazut efectele unei astfel de abordari chiar pe fiul ei, Ari, care la 5 ani si jumatate stie mai multe despre reciclare decat un om mare. Iubeste comunitatea in care traieste si e gata sa mute muntii din loc pentru cauzele in care crede!

„Cei 10 finalisti vor fi inscrisi in competitia internationala din 2019, desfasurata la Tallinn, Estonia unde vom avea sansa de a face vizibile la nivel international si aspectele pozitive pe care le are tara noastra. JCI Romania apreciaza eforturile si munca depusa de fiecare dintre acesti tineri minunati ai Romaniei, in dorinta lor de a aduce schimbari pozitive in comunitate. Va invitam sa le cunoasteti povestile inspirationale pe care le au aceste persoane deosebite.”, a aratat Claudia Cordea, coordonatorul proiectului in 2018.

Din 1938, JCI a premiat aproape 300 de persoane din 57 de natiuni. Printre persoanele premiate de-a lungul timpului se numara personalitati bine cunoscute ca: John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky si multe altele, toate premiate inainte de varsta de 40 si inainte de a fi atins o recunoastere internationala. Castigatorii selectati in cadrul competitiei au continuat sa reprezinte adevarate modele pentru tinerii din intreaga lume, performand in domeniile in care au fost nominalizati.

„Competitia TOYP a ajuns in Romania pentru prima data in 2016, cand s-a bucurat de un real succes si un numar impresionant de inscrieri. Ne dorim ca aceasta competitie sa devina o traditie si pentru JCI Romania, iar tinerii care merita recunoastere publica pentru munca lor, sa fie aplaudati si promovati.”, spune Oana Radu, Presedinte JCI Romania 2017.

Junior Chamber International (JCI), este una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale (ONG, non-profit) din lume, avand peste 100 organizatii nationale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane intre 18 si 40 ani, cu filiale in peste 5.000 comunitati locale de pe tot globul. Junior Chamber International Romania a fost intemeiata in 2003 si este alcatuita in prezent din organizatiile locale JCI Bucuresti, JCI Constanta, JCI Timisoara, JCI Cluj, JCI Brasov, JCI Iasi, JCI Craiova, JCI Prahova, JCI Suceava, JCI Targu Mures si grupurile de initiativa din Galati si Impact (Bucuresti). Cu peste 250 de membri activi, la nivel national, organizatia are ca scop implicarea tinerilor activi cu varste cuprinse intre 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv in comunitati. JCI Romania este membra cu drepturi depline a organizatiei Junior Chamber International.

PENTRU MAI MULTE INFORMATII:
Claudia Cordea - Coordonator proiect JCI TOYP Romania 2018 | sg@jciromania.ro | 0748116484
Florin Ionita – Presedinte JCI Romania 2018 | romania@jci.cc

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri