Acum e mai usor ca niciodata sa ne planificam singuri vacanta. Cu ajutorul aplicatiilor si site-urilor de travel, ne putem cumpara biletele de avion, rezerva cazarea si achizitiona bilete la obiectivele turistice pe care vrem sa le vizitam la destinatie. Insa cum stim ca platformele pe care le folosim pentru a ne organiza vacanta ne ofere cele mai bune preturi la serviciile pe care le cautam?

Cu siguranta ti s-a intamplat, atunci cand ai vrut sa cumperi un bilet de avion, sa ramai blocat intre numeroase site-uri de calatorii care cauta si compara biletele de avion, fara sa stii ce sa alegi. Fiecare platforma are o multime de oferte si iti promite cele mai mici tarife. Pe care o alegi?

In functie de timpul pe care il ai la dispozitie pana in ziua plecarii, exista doua scenarii pe care le poti lua in considerare, scrie businessinsider.com.

Scenariul 1: Trebuie sa iti cumperi biletul de avion acum

Daca te afli in acest scenariu, incearca sa nu te limitezi la ofertele de pe un singur site de calatorii, daca vrei sa platesti cel mai bun pret pe biletul de avion. Mai ales ca pretul biletelor se poate schimba de la un minut la altul.

Analizele de pana acum, realizate de companiile care vand bilete de avion online, aratau ca momentele din saptamana in care putem cumpara bilete la preturi mici sunt marti noapte si mercuri noapte. Se pare ca acest truc nu mai functioneaza, in contextul in care intre companiile aeriene exista o competitie foarte mare si o lupta stransa pentru a atrage cat mai multi turisti.

Pasul 1: Urmareste zborurile pe Google Flights

Poti folosi motorul de cautare Google Flights pentru a-ti rezerva bilete de avion inainte ca pretul lor sa creasca. Google Flights lucreaza cu aproape toate companiile aeriene, iar ca sa obtii cele mai bune variante de zbor, trebuie doar sa introduci destinatia si zilele in care vrei sa calatoresti.

Foto: Shutterstock.com

Pasul 2: Urmareste tarifele pe Momondo si Skyscanner

Odata ce ai obtinut cele mai bune variante de zbor de pe Google Flights, cauta pe Momondo si Skyscanner cele mai bune preturi la bilete de avion. Aceste site-uri compara tarifele a sute de companii si iti da cele mai mici preturi pentru cursa ta. Poti sa avansezi cautarea si sa vezi care sunt tarifele la economy class, business class sau first class.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri abandonate pe care le poti vizita in 2019

Pasul 3: Verifica preturile pe site-ul companiei aeriene

Dupa ce ai gasit cel mai bun tarif pentru bilete de avion, mai fa o verificare pe site-ul companiei cu care urmeaza sa zbori si compara tarifele. Uneori, companiile aeriene au tarife mai mici decat cele de pe site-urile de travel. Alteori, nu.

Asadar, daca esti pe ultima suta de metri si esti presat sa iti cumperi biletul de avion cat mai repede cu putinta, tine cont de cei trei pasi de mai sus, pentru ca iti vor creste sansele de a cumpara bilete la cel mai mic tarif.

Scenariul 2: Iti cumperi biletul de avion din timp

Daca esti dintre cei care isi planifica vacanta cu multa timp inainte, atunci pentru tine lucrurile sunt mult mai simple.

Scott's Cheap Flights este o platforma cu recomandari bune, care te ajuta sa iti organizezi vacanta cu un buget mic. In schimbul a circa 40 de dolari pe an, vei primi oferte de cazare si bilete de avion pe care nu le vei gasi pe alte site-uri de calatorii. Specialistii in turism de la Scott's Cheap Flights le furnizeaza clientilor cele mai relevante oferte de bilete de avion si cazare, atat din timpul sezonului turistic, cat si din afara lui. Si mai interesant este faptul ca platforma le trimite clientilor notificari chiar si cu reduceri de preturi facute .... din greseala de companiile aeriene. Fiti pe faza, daca vreti sa economisti cateva sume consistente cand va cumparati urmatoarea vacanta!

Citeste si: Vacante all inclusive ieftine: De la insule salbatice si plaje linistite, la cele mai vibrante orase

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri