Lumea este plina de parcuri tematice: Disneyland este cel mai faimos dintre toate, insa nici studiourile Universal sau Legoland nu stau rau cu notorietatea. In general, veti gasi un parc tematic pentru aproape orice. Este si cazul Fico Eately World, cel mai mare parc tematic culinar, deschis in noiembrie 2017, in orasul italian Bologna.

Parcul are o suprafata de 10 hectare si a costat 106 milioane de dolari. Cel care s-a gandit sa construiasca acest parc este Oscar Farinetti, un antreprenor italian care a facut Eataly, o retea de magazine alimentare cu produse de calitate superioara.

Fico Eataly World este primul parc culinar de divertisment care prezinta vizual, dar si practic, procesul „farm to table”. Astfel, in cadrul workshop-urilor, vizitatorii pot experimenta totul, de la invatarea procesului de facut prosciutto sau transformarea graului in faina, pana la retete culinare foarte complexe.

La Fico Eataly World sunt miniferme de animale, gradini de legume si fructe sau livezi. In restaurantele si atelierele de acolo se prepara paste, specialitati pe baza de carne, inghetatata si cafea. Chiar si un acvariu.

De anul trecut, Fico Eataly World are si un hotel de 200 de camere. Turul parcului din Bologna costa 15 euro, iar preturile workshop-urilor organizate in parc sunt cuprinse intre 15 si 60 de euro.

Numarul strainilor care...
Citeste si: Numarul strainilor care viziteaza Romania, in crestere

In primul an de la lansare, parcul a fost vizitat de 2,8 milioane de turisti, 158.000 dintre acestia participand si la cursurile de gatit.

Veniturile raportate de companie in primul an de activitate au fost de 50 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum poti face economii in duty free-urile din aeroport