Chiar daca esti constient de beneficiile voluntariatului, iti vom prezenta o perspectiva suplimentara asupra modului in care companiile si angajatii se pot conecta cu comunitatea pentru a cladi relatii semnificative si durabile.

Partea interesanta este ca posibilitatea de a interactiona cu comunitatea din care faci parte este limitata doar de imaginatia ta si important este sa identifici cum te poti implica. Iata cateva moduri in care poti crea o legatura durabila si cu impact in viata oamenilor:

Organizeaza sau sponsorizeaza un eveniment caritabil

Una dintre modalitatile cele mai eficiente de a construi o relatie pozitiva cu comunitatea este organizarea sau sponsorizarea unui eveniment caritabil. Astfel vei avea ocazia sa interactionezi cu oamenii si vei putea sa contribui si la rezolvarea vreunei probleme presante, spre exemplu.

Daca scopul evenimentului este construirea unui parc intr-o zona defavorizata sau finantarea unui adapost pentru catei sau oferirea unui mese calde pe zi unor oameni care nu isi permit nici macar acest lucru, nu doar ca vei contribui la acoperirea unor nevoi reale a comunitatii din care faci parte, ci vei si mobiliza oamenii sa se implice in cauza pentru care lupti si sa simta ca fac parte din ceva important.

Doneaza bani, timp sau resurse

Fie ca donezi de cateva ori pe an ce suma iti permiti, redirectionezi o parte din impozitul pe profit sau organizezi o strangere de fonduri, faptul ca te implici te va ajuta sa creezi o relatie cu comunitatea din care faci parte.

In plus ai in vedere ca exista multe obiecte in biroul tau pe care oamenii nu le mai folosesc, dar sigur exista macar un ONG caruia i-ar fi utile, asa ca, din cand in cand, doneaza toate lucrurile de care nu ai nevoie si, eventual, foloseste o companie de transport din zona pentru a le duce la destinatie.

Daca financiar nu stai foarte bine, exista si alte moduri prin care poti contribui la binele celor in mijlocul carora traiesti. Pune la bataie timpul tau pentru cauza in care crezi sau foloseste-ti expertiza pentru a contribui la cresterea nivelului de trai a celor mai putin norocosi, chiar daca asta inseamna sa le rezolvi probleme juridice sau sa iti convingi angajatii sa ajute copiidintr-un centru de plasament la teme.

Incurajeaza businessurile locale

Cumpara rosii de la magazinul de la coltul blocului, unde stii ca sunt produse din serele de pe langa orasul tau, ajuta o afacere locala cu promovarea, accepta sa fii parte dintr-un incubator de idei de afaceri sau contribuie in orice fel poti pentru ca cei care sunt la inceput de drum sa poata beneficia de ajutorul si expertiza de care poate tu nu ai avut parte atunci cand ai avut nevoie.

Du-ti partenerii de afaceri la cina la restaurantul din zona, comanda cadouri de craciun de la atelierul de produse handmade de la cea mai apropiata scoala si gadeste-te cum poate afacerea ta ajuta direct sau indirect alte businessuri din comunitatea din care faci parte.

Chiar daca nu ai timp, energie sau bani, mereu se gaseste o modalitate prin care sa te implici in viata comunitatii si sa faci diferenta in viata unor oameni. Tot ce ai de facut este sa te implici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri