Legendara trupa americana Metallica se afla in plin turneu european, cu un concert programat si in Romania pe 14 august pe Arena Nationala. Pollstar a publicat cele mai recente rapoarte financiare care reprezinta castigurile globale ale artistilor.

Metallica s-a situat pe locul patru in acest top, cu peste 630.000 de bilete vandute in 2019, la un pret mediu pe bilet de 109,66$. Trupa a realizat venituri de peste 69 de milioane de dolari in vanzari de bilete, cu doar 26 de show-uri.

Metallica a vandut in jur de 24.000 de bilete pe noapte, echivalentul a 2,67 milioane de dolari pe concert. In Romania, cel mai scump bilet la concertul Metallica a costat aproape 10.000 de lei. Speculatorii vand biletele pe site-uri de anunturi la suprapret.

Elton John, Pink si Justin Timberlake sunt nume care incaseaza sume similare din concerte, in timp ce Fleetwood Mac, Ed Sheeran si KISS se afla putin in spatele lor.

Paul McCartney s-a situat pe locul 16, Phil Collins pe locul 22 si Billy Joel pe 24. Roger Waters, ex Pink Floyd, se situeaza abia pe locul 48.

Sursa foto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Cum castiga Tudorel Toader intr-o luna cat altii intr-un an