Piata de lux din Romania se apropie de 200 de milioane de euro pe an, iar o pondere semnificativa din aceasta piata este reprezentata si de parfumurile de lux, din ce in ce mai cautate de romanii „potenti financiar”. Pentru a face fata cererii din ce in ce mai mare pentru parfumurile de nisa, lantul de parfumerii Beautik Haute Pafumerie va deschide inca doua parfumerii in Romania pana la finele acestui an, pe langa cele cinci pe care deja le detine.


Avem patru magazine in Bucuresti si unul in Iasi, iar pana la finalul acestui an, mai deschidem un magazin in Timisoara si altul in Sibiu”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Val Iacob, proprietarul lantului de parfumerii de lux Beautik Haute Pafumerie.

Extinderea retelei a venit pe fondul unei cereri din ce in ce mai mare a consumatorilor romani pentru parfumurile de lux.

„Avem o crestere de circa 20 de procente de la un an la altul si asta pentru ca romanii au gusturi din ce in ce mai rafinate in materie de parfumuri. Consumatorii romani isi doresc produse personalizate pentru a lasa o urma de parfum peste tot pe unde apar”, mai spune antreprenorul.

Luxul costa pana la 5.200 de lei

Clientii Beautik sunt cunoscatori, cauta parfumuri de autor, „facute la pipeta, nu la hectolitru”. Majoritatea clientilor sunt femei, insa ponderea barbatilor este din ce in ce mai mare. Multi dintre cei care intra in magazinele Beautik sunt antreprenori sau oameni de afaceri, cu venituri peste medie, iar o mare parte dintre acestia cumpara cate 2-3 parfumuri intr-o vizita in parfumerie.

In materie de gusturi si arome, romanii prefera parfumurile foarte puternice, lemnoase, innobilate cu zmeura sau iasomie.

„In prezent, avem 85 de brand-uri in portofoliu, iar pentru multe dintre acestea suntem reprezentanti unici in Romania. Preturile parfumurilor pe care le comercializam incep de la 180 de lei si pot ajunge pana la 5.200 de lei – editia limitata Lady Caron (foto): au fost produse doar 500 de bucati, intr-o sticla din cristal Baccarat, placata cu aur in jurul capacului”, mai spune antreprenorul care adauga ca suma medie pe care clientii o cheltuie in magazinele Beautik Haute Pafumerie este de circa 700 de lei.

Parfumul Reginei Maria, la vanzare, din luna septembrie

Asa cum Wall-Street anunta in august, Casa de parfumuri Houbigant din Paris, va repune in vanzare celebrul parfum Mon Boudoir, preferatul Reginei Maria. Parfumul a fost retras de pe piata in 1938, la moartea reginei, in semn de omagiu pentru aceasta. Parfumul va fi lansat in septembrie si va putea fi gasit in parfumeriile Beautik la un pret de pana in 100 de euro.

Cititi aici povestea parfumului Reginei Maria.

Lantul de parfumerii Beautik Haute Pafumerie este un business operat de compania de import si distributie de produse dermo-cosmetice Green Net, care are in prezent circa 100 de angajati.

Pe langa business-ul cu parfumuri, Val Iacob a mai deschis si singurul muzeu al parfumului din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri