Intr-o lume a afacerilor, exista si oameni care traiesc din scris si inca foarte bine. Cartile lor s-au vandut in milioane de exemplare in intreaga lume. Pe multe dintre ele poate le-ai citit deja. Iata ce averi au reusit sa adune acesti scriitori.

E. L. James si Rick Riordan, pe locurile 9 si 10

N-ai cum sa nu fi auzit de cele "50 de umbre ale lui Grey". Cartea a inregistrat vanzari record si a fost ecranizata, iar autoarea, Erika Leonard James, a adunat 10,5 milioane de dolari doar din vanzarea cartilor. Se afla la egalitate cu autorul american Rick Riordan, cel care a reinventat notiunea de legenda in seria "Percy Jackson si Olimpienii".

Nora Roberts si Danielle Steel, milionare din povesti siropoase

Nora Roberts si Danielle Steel isi impart pozitiile 7 si 8 in topul autorilor de succes. Ambele si-au cucerit cititorii prin genul romance. Roberts a publicat 215 romane, iar Steel, 141, la care se adauga 18 carti pentru copii, una de poezii si a compus chiar si versuri pentru melodii. Cele doua au avut vanzari de 12 milioane de dolari.

George R.R. Martin si Dan Brown, celebritati si in lumea filmului

Cei doi scriitori au facut foarte multi bani si din ecranizarile cartilor pe care le-au scris. George R.R. Martin a primit cate 15 milioane de dolari pe sezon de la HBO pentru Game of Thrones, iar din vanzarile celor cinci carti ale seriei "Cantec de gheata si foc" a strans peste 10 milioane de dolari. "Codul lui Da Vinci" al lui Dan Brown s-a vandut in peste 200 de milioane de exemplare in intreaga lume si a fost ecranizat in 2006, cu Tom Hanks in rolul principal. Dan Brown a primit in schimbul drepturilor de autor 18,5 milioane de dolari.

Stephen King si John Grisham, maestrii suspansului

Stephen King a strans 27 de milioane de dolari din cartile sale horror si SF. Multe dintre ele au fost si ecranizate, iar autorul american este extrem de iubit in intreaga lume. John Grisham si-a inceput cariera ca avocat, dar si-a descoperit mai apoi pasiunea pentru scris. Romanele sale politiste s-au vandut in peste 300 de milioane de exemplare in intreaga lume, iar averea sa se ridica la aproximativ 21 de milioane de dolari.

J.K Rowling si James Patterson, cei mai bine vanduti, dar nu cei mai bogati

Seria Harry Potter i-a cucerit atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Cartile lui J.K Rowling sunt in topul preferintelor cititorilor de toate varstele. New York Times i-a estimat averea la 1,2 miliarde de dolari. Din vanzarea cartilor a strans 54 de milioane si a fost depasita anul trecut de James Patterson. Cartile autorului seriei "Alex Cross" s-au vandut in peste 360 de milioane de exemplare, iar acesta a adunat 86 de milioane de dolari din drepturile de autor.

Cei doi nu sunt insa si cei mai bogati scriitori din lume. Cea mai mare avere o are Elisabeth Badinter, autoare a mai multor carti si tratate filosofice despre feminism si rolul femeii in societate. Averea sa a fost estimata la 1,8 miliarde de dolari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri