Ingrijorarile cu privire la modul in care social media ii afecteaza pe copii vin astazi la pachet cu jobul de parinte. Un nou studiu arata insa ca adolescentii sunt chiar mai ingrijorati in legatura cu modul in care parintii lor folosesc aceste canale.

In cadrul unui sondaj efectuat de Microsoft in randul a peste 12.500 de adolescenti din 25 de tari, 42% dintre acestia au afirmat ca au o problema cu ceea ce parintii lor posteaza despre ei pe Internet si mai mult de 1 din 10 a descris aceasta situatie ca fiind chiar "o mare problema", scrie Ziare.com.

Aproape jumatate dintre adolescentii chestionati au initiat discutii cu parintii lor in legatura cu activitatea online a acestora. Mai mult, o treime dintre ei spun ca au fost victime ale riscurilor specifice mediului online.

In acest context, cercetatorii de la Microsoft ii incurajeaza pe parinti sa acorde mai multa atentie actului de a posta informatii despre copiii lor pe Internet, intrebandu-se, de exemplu, cum si de ce fac acest lucru.

"A impartasi sau a nu imparasi este o decizie ce tine de fiecare familie, insa daca decizia este aceea de a impartasi, parintii ar trebui sa fie atenti, sa manifeste discretie si sa nu dezvaluie accidental prea mult, cum ar fi numele complet al copiilor, varsta, data nasterii, adresa, numele de fata al mamei, sporturile preferate, numele animalelor si fotografii", recomanda cercetatorii.

Potrivit acestora, "impartaseste cu grija" ar trebui sa fie mantra tuturor oamenilor, atat online, cat si offline. Ca sfat final, "nu posta nimic din ce nu ai vrea sa vezi pe un panou publicitar".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri