O portiune de pe promenada Senei din Paris, in proximitatea Turnului Eiffel, a primit, incepand de ieri, numele Reginei Maria a Romaniei. La inaugurare au fost prezenti Principesa Margareta, Custodele Coroanei, si Principele Radu.

Cu acest prilej, a fost dezvelita placa inaugurala care consfinteste atribuirea numelui Reginei Maria acestei strazi, situata intr-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Frantei.
Initiativa de a avea la Paris o strada cu numele Reginei Maria apartine Ambasadei Romaniei in Franta si a fost sustinuta de seful Grupului de prietenie Franta - Romania din Adunarea Nationala, Andre Chassaigne, si de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier.
La eveniment, autoritatile franceze au fost reprezentate de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier, de viceprimarul Arondismentului 7 al Parisului, René-François Bernard, de Andre Chassaigne - membru al Adunarii Nationale a Frantei si de diplomati ai Ministerului de Externe francez.
Din partea romana au fost prezenti ambasadorul tarii noastre la Paris, Luca Niculescu, si consilierul de stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea sefului statului, Klaus Iohannis. De asemenea, au participat mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice romane din Franta, membri ai comunitatii romanesti din Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri