O portiune de pe promenada Senei din Paris, in proximitatea Turnului Eiffel, a primit, incepand de ieri, numele Reginei Maria a Romaniei. La inaugurare au fost prezenti Principesa Margareta, Custodele Coroanei, si Principele Radu.

Cu acest prilej, a fost dezvelita placa inaugurala care consfinteste atribuirea numelui Reginei Maria acestei strazi, situata intr-una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Frantei.
Initiativa de a avea la Paris o strada cu numele Reginei Maria apartine Ambasadei Romaniei in Franta si a fost sustinuta de seful Grupului de prietenie Franta - Romania din Adunarea Nationala, Andre Chassaigne, si de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier.
La eveniment, autoritatile franceze au fost reprezentate de viceprimarul Parisului, Catherine Vieu-Charier, de viceprimarul Arondismentului 7 al Parisului, René-François Bernard, de Andre Chassaigne - membru al Adunarii Nationale a Frantei si de diplomati ai Ministerului de Externe francez.
Din partea romana au fost prezenti ambasadorul tarii noastre la Paris, Luca Niculescu, si consilierul de stat Sandra Pralong, care a citit un mesaj din partea sefului statului, Klaus Iohannis. De asemenea, au participat mitropolitul Iosif al Europei Occidentale si Meridionale, reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice romane din Franta, membri ai comunitatii romanesti din Franta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Hostiuc, Apa Nova: Rezolvam o interventie intre 60 de minute si 48 ore