Oamenii caută des experiența unor noi restaurante, cu atât mai mult cu cât există și acel ceva inedit. Regăsiți mai jos un top al celor mai neobișnuite zece locații din întreaga lume, potrivit pandotrip.com.

Cină subacvatică: Restaurantul Ithaa din Maldive

Numele restaurantului, Ithaa, înseamnă ”mama perlei”, acesta surprinzând turiștii prin amplasamentul său neobișnuit. Aflat la 5 metri sub nivelul mării, Ithaa poate susține până la 14 turiști. Turiștii pot pătrunde în interiorul restaurantului cu ajutorului unui jet ski, care urmează un drum în formă de spirală. Este de la sine înțeles că priveliștea este inedită, putând fi admirate speciile de pești, dar și reciful.

Meniul îmbină arta culinară europeană cu bucătăria asiatică. Ithaa a fost construit în urmă cu 10 ani și mai poate fi folosit încă 10 ani, până când structura sa va fi erodată.

Sursă Foto: Pandotrip.com

Ca într-un cuib de pasăre în Thailanda

La polul opus se află restaurantul din Thailanda, Bird`s Nest, care este cunoscut pentru forma sa neobișnuită de cuib de pasăre. Acesta se află la 5 metri înălțime. Pe lângă intimitatea oferită de fiecare ”cuib”, restaurantul oferă o priveliște deosebită. În plus, turiștii sunt serviți de către chelneri care folosesc tiroliene pentru a se deplasa (o coardă sau funie întinsă deasupra copacilor).

Sursă Foto: Pandotrip.com

Spiritul Los Angeles în Checkers Downtown

Restaurantul beneficiază de un serviciu de servire impecabil și de cea mai bună vedere asupra centrului orașului Los Angeles. Interiorul denotă eleganță, confort și lux. Meniul diferă și abundă într-o mulțime de cocktail-uri.

Sursă Foto: Pandotrip.com

Citește și: Premiile Restocracy: Cele mai bune restaurante și cele mai bune mâncăruri din București în 2019.

Restaurantul Vertigo din Bangkok

Thailanda suprinde cu încă o locație la înălțime. Restaurantul Vertigo aparține hotelului Banyan Tree. Datorită formei sale alungite, care iese deasupra clădirii, localul dă o senzație de plutire deasupra orașului. Meniul este divers și conține o varietate de cocktail-uri.

Susă Foto: Shutterstock

Luxul din Maldive

Maldive este deja o destinație care se află în topul alegerilor turiștilor. Insula surprinde în continuare prin locurile sale unice, cum ar fi restaurantul Huvafen Fushi, a cărui piscină strălucește în timpul nopții. Cele 43 de bungalouri, încadrate la cinci stele, cresc sentimentul de intimitate și de confort până la cel mai înalt nivel.

Sursă Foto: Pandotrip.com

Grota din Thailanda

Revenind la Thailanda; cunoscut și sub numele de Cave Dining, restaurantul Grota (Grotto) este situat într-o peșteră calcaroasă de pe plaja Phranang. Acesta face parte din resortul de lux Rayavadee și este deschis tuturor celor care vor să se bucure de mâncare proaspătă. Specialitatea localului este dată de fructele de mare la grătar, realizată în câteva seri speciale de-a lungul unei săptămâni.

Susă Foto: Shutterstock

Peștera Palazzese din Italia

Continuând în același stil, satul de pescari Polignano a Mare a devenit o atracție turistică importantă a Italiei. Restaurantul Palazzese, situat într-o peșteră la malul mării, este unul dintre cele mai căutate puncte din zonă. De fapt, grota calcaroasă a servit drept spațiu pentru evenimente încă din anul 1700. Bineînțeles, bucătăria italienească este în elementul său în restaurantul creat în calcar.

Susă Foto: Shutterstock

Restaurantul Vista din Cambodgia, Arhipelagul Koh Rong

Restaurantul Vista face parte din hotelul Song Saa Private Island. Acesta este situat pe apă, iar un pod îl leagă de hotel. Mâncarea este gătită de către chefi faimoși, care îmbină brand-ul local cu influențele occidentale. De asemenea, în restaurant pot fi găsite diverse tipuri de vin sau bere.

Sursă Foto: Pandotrip.com

La poalele cascadei în Filipine

Restaurantul Cascada Labassin din Filipine surprinde prin bucătăria locală autentică, meniurile fiind servite la mesele confecționate din bambus. Cascada funcționează ca un aer condiționat natural pentru turiștii din restaurant. De asemenea, aceștia asistă la spectacole tradiționale, cum ar fi dansurile specifice regiunii. În plus, relieful permite și experimentarea câtorva activități, precum drumețiile sau privitul păsărilor.

Susă Foto: Shutterstock

Pe o rocă în Zanzibar

Nu în ultimul rând, insula din Oceanul Indian atrage prin plajele sale cu nisip fin și climă blândă. Însă dincolo de acestea, turiștii sunt atrași de o cină în restaurantul Rocă (The Rock Restaurant). Poziționat în apa care înconjoară plaja Michanwi Pingwe, localul poate fi accesat prin înot, canoe sau chiar o ”mică” plimbare. Restaurantul este cunoscut pentru specificul său în fructe de mare.

Susă Foto: Shutterstock

Wall-Street.ro recomandă și: Un touroperator român pune la bătaie vacanțe în Grecia de 1 euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri