(P) De la casting modele ... la un super loc de muncă, este doar un pas!

Ești o persoană căreia îi place să fie mereu în centrul atenției și să fie intotdeauna apreciată de către cei din jur? Atunci trebuie să lucrezi ca model! Reclame TV, videoclipuri, seriale, filme artistice sau spoturi publicitare sunt doar câteva dintre domeniile de activitate care ți se potrivesc în cazul în care ești o persoană căreia îi place să fie mereu în centrul atenției și care adoră să aibă toate privirile ațintite asupra sa.

Pentru a putea ajunge să lucrezi într-unul dintre domeniile de activitate enumerate mai sus, trebuie să colaborezi cu o agenție de casting. Aceasta are conexiunile necesare pentru a-ți găsi un loc de muncă în concordanță cu aptitudinile de care dai dovadă.

Sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când apelezi la o agenție de casting...

Notorietatea agenției de casting contează foarte mult în cazul în care chiar îți dorești să lucrezi ca model. Așadar, pentru a avea cât mai multe șanse de reușită trebuie să fii o persoană talentată, care știe ce vrea de la viață și, trebuie să colaborezi cu o agenție de casting care are experiență în acest domeniu de activitate. Pentru a putea găsi o astfel de agenție trebuie să ții cont de următoarele ponturi:

  • Cercetează foarte bine piața și alege acea agenție de casting care are un nivel de notorietate ridicat. Degeaba personalul unei agenții de casting este profesionist dacă agenția nu reușește să se facă cunoscută pe plan național. Așadar, pentru un plus de șansă trebuie să alegi să colaborezi cu o agenție de casting bine cotată ca nivel de încredere și notorietate.
  • Experiența agenției trebuie să fie cât mai mare. O agenție casting care activează pe piață de câțiva ani și care este apreciată de un număr mare de specialișți din domeniu are o baza de date care cu siguranță te va ajuta să îți găsești locul de muncă mult visat.
  • Seriozitatea și profesionalismul de care dau dovadă. O agenție profesionistă din toate punctele de vedere te va trata cu mult respect și îți va demonstra că își dorește să colaboreze cu ține, facand tot ceea ce ține de ei pentru a-ți găsi un loc de muncă. În situația în care aceste lucruri nu se întâmplă, trebuie să te orientezi către o altă agenție de casting.

Depunerea CV-ului la o agenție de casting poate fi începutul unei cariere lungi și fructoase !

Din momentul în care ai identificat agenția de casting pe care tu o consideri serioasă și suficient de experimentată pentru a te putea ajuta în încercarea pe care tu vrei să o faci, atunci trebuie să iei legătura cu reprezentanții agenției pentru a-ți putea depune un CV. Pentru a putea demonstra calitățile pe care le deții trebuie să susții un casting modele. Pentru a face o impresie cât mai bună în timpul casting-ului trebuie să ții cont de următoarele detalii:

  • Ținuta vestimentară este unul dintre cele mai importante detalii de care trebuie să ții cont atunci când te prezinți la un casting modele. Nu este necesar să te prezinți într-o ținută vestimentară elegantă însă, aceasta nu trebuie să fie aleasă la întâmplare. Aspectul trebuie să transmită faptul că ești o persoană serioasă, profesionistă, căreia nu îi place să iasă în evidență prin lucruri negative.
  • Trebuie să impresionezi prin atitudine și comportament. Aceste două detalii sunt foarte importante mai ales într-o astfel de situație. Susținerea unui casting pentru modele nu durează foarte mult timp, ceea ce înseamnă că timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a impresiona este limitat. Pentru a nu pierde o ocazie cu care nu știi când te mai întâlnești, trebuie să faci tot ceea ce ține de ține pentru a impresiona suficient de mult pentru a câștigă locul de muncă mult dorit. O atitudine sigură, profesionistă și un comportament elegant este ceea ce trebuie să vadă angajatorul pentru că tu să fii alegerea potrivită. Este foarte important că în timpul casting-ului să transmiți faptul că ești o persoană sigură pe tine din toate punctele de vedere și că nu ai emoții. Emotivitatea este un minus în acest domeniu de activitate, motiv pentru care trebuie să faci tot ceea ce ține de tine pentru a putea ascunde faptul că ai emoții.
  • Pregătește-te foarte bine înainte de a te prezența la casting. Pentru a dovedi că ești o persoană profesionistă, care merită să câștige casting-ul pentru modele trebuie să te prezinți la interviu cu lecția învățată foarte bine. Doar în acest fel vei reuși să impresionezi cu adevărat.
  • Nu în ultimul rând, demonstrează de ce ești capabil și de ce trebuie ca tu să fii alegerea persoanelor care te vizionează. Interpretarea cât mai bine a rolului pe care trebuie să îl joci este detaliul care face diferența. Așadar, nu te sfii să faci tot ceea ce trebuie pentru a juca cât mai bine rolul asumat sau primit.

Concluzii...

Apelarea la serviciile oferite de către o agenție de casting poate fi începutul unei cariere de succes ca model în reclame TV, seriale TV, filme artistice, etc. Pentru a obține locul de muncă mult dorit, trebuie să îți dorești cu adevărat acest lucru și trebuie să te pregătești din toate punctele de vedere. De asemenea, trebuie să apelezi la o agenție de casting care este cunoscută în domeniu. Alegând o astfel de agenție vei pleca din start cu un avantaj care poate fi esențial pe parcursul unei eventuale cariere de succes.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri