Hartă interactivă: Caută-ți orașul și vezi cum arăta Pământul acum sute de milioane de ani!

Un paleontolog californian a realizat o hartă interactivă care îți permite să vezi cum arăta Pământul în diferite perioade.

Și ca să facă totul mai interesant, poți da căutare după un oraș anume. Vei vedea cum erau aranjate continentele atunci, care erau înghețate și care nu, vei vedea insule și formațiuni care azi poate că nu mai există.

În funcție de perioada căutată, vei afla prin ce perioadă trecea Pământul, dacă și ce plante existau atunci, arată IFL Science, potrivit spotmedia.

Cele mai vechi informații care pot fi vizualizate grație modelului creat de paleontologul Ian Webster sunt de acum 750 de milioane de ani, iar cele mai noi chiar cele din prezent, plus minus până în 20 de milioane de ani.

Poți vedea cum primele continente s-au mișcat ajungând să formeze supercontinentul Pangea, acum 335 de milioane de ani, înainte să se desprindă din nou, acum 175 de milioane de ani.

Citeste si:
Românii au la dispoziție o platformă cu timpii de așteptare în...
Poliția de Frontieră a pus la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Poți vedea cum arăta planeta noastră înainte să apară primele plante cu flori, poți vedea cum arăta Pământul în Cretacic, când dinozaurii mișunau.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri