O companie mică te poate propulsa spre succes ca antreprenor, dar trebuie să știi cum să organizezi chiar și cele mai mici detalii. În special la început de drum este important să te ocupi de instalarea unui sistem cât mai potrivit pentru activitatea pe care o are firma ta.

Fie că este vorba despre documente sau activitatea digitală, trebuie să faci tot posibilul pentru a asigura un workflow care încurajează productivitatea și drumul spre succesul pe care îl aștepți. Iată câteva sfaturi după care te poți ghida:

Organizează documentele fizice

Cu siguranță te vei lovi de multă birocrație atunci când deschizi o afacere, iar o companie trebuie să păstreze în arhivă și o serie de documente în format fizic, pe hârtie. Pentru a nu te lovi de probleme atunci când nu găsești anumite informații de care ai nevoie, depozitează-le în cutii cu nume și dată. Pe acestea poți scrie categoria documentelor, iar în spațiul în care sunt depozitate, poți lipi cu banda dublu adeziva afișe care îi pot ajuta pe angajați să găsească hârtiile de care au nevoie. Micile afișe pot cuprinde informații despre locul în care sunt depozitate cutiile și documentele, mai ales în momentul în care compania ta crește și trebuie să te muți într-un sediu mai mare.

Folosește tehnologia cloud

O colaborare mai ușoară între echipe este încurajată de folosirea tehnologiilor noi care ajută la stocarea și accesarea informațiilor mai ușor ca oricând. Ai la dispoziție mai multe servicii de acest fel, dar și posibilitatea unui spațiu gratuit la început. Poți alege servicii de stocare precum Google Drive sau Dropbox și să faci mult mai ușoară munca ta și a angajaților tăi. În special în contextul actual, dacă îți dorești să angajezi și remote, va deveni mult mai ușor să oferi viitorilor angajați acces la documente precum contracte de muncă. Mai mult decât atât, angajații tăi vor putea colabora mult mai ușor de la distanță, iar productivitatea nu va avea de suferit.

Fă-ți liste pentru a doua zi

Listele trebuie să devină cele mai bune prietene ale tale dacă îți dorești să fii cât mai organizat și să finalizezi în timp util toate task-urile. Tocmai de aceea este recomandat să-ți faci mereu liste pentru a doua zi și să investești timp în asta la finalul unei zile de muncă. Chiar dacă îți desfășori activitatea de acasă sau toți angajații tăi lucrează în regim de telemuncă, listele te vor ajuta să pui la punct tot ceea ce ai de făcut într-o zi. Ordonează-le după prioritate și pune mereu pe primul loc comunicarea cu echipele din companie, dar și telefoanele pe care trebuie să le dai și e-mailurile la care trebuie să răspunzi. Asigură-te că nu amâni nimic din ceea ce treci pe listă, iar dacă îți rămâne suficient timp liber, verifică numerele și activitatea întreprinsă în ultima perioadă în companie.

Folosește unelte digitale de organizare

Programele și platformele de organizare te ajută să ai la îndemână tot ceea ce înseamnă project management. De la task-uri, la informații distribuite între echipe, toate acestea își găsesc un loc sigur și ușor de accesat de către toți angajații. Odată ce avansezi în activitate, vor exista și mai multe proiecte care trebuie gestionate în același timp, iar o platformă de project management va deveni necesară. Include încă de la început o astfel de abordare pentru ca angajații să se obișnuiască și să se bazeze pe aceste unelte pentru a-și face treaba cât mai bine.

Pentru a fi sigur că înaintezi spre succes cu afacerea ta, trebuie să implementezi cel mai potrivit stil de a munci - unul productiv și organizat. Atenția la câteva aspecte simple te va duce departe, așa că nu ezita să le încerci.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri