A început elefantFest, ediția de toamnă. Până pe 25 octombrie găsești la cel mai mare târg online de carte din România ultimele noutăți lansate de editurile din țară și din afară, de la titluri de ficțiune, până la titluri de dezvoltare personală, business sau, de ce nu, cărți pentru copii.

Pentru voi, cititorii wall-street.ro, am făcut o scurtă selecție de 5 titluri de business pe care nu trebuie să le ratezi la această ediție a elefantFest. Iată-le:

ERIC SCHMIDT

Coach de trilioane de dolari. Bill Campbell

Bill Campbell a contribuit la crearea unora dintre cele mai mari companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple și Intuit, dar și la obținerea unor sume de trilioane de dolari ca valoare de piață. Fost jucător și antrenor de fotbal american, Bill Campbell a fost mentorul unor vizionari ca Steve Jobs, Larry Page și Eric Schmidt și a îndrumat zeci de lideri de la un capăt la altul al Statelor Unite.

În 2016, anul morții sale, "coach" a lăsat ca moștenire companii în plină ascensiune și oameni de succes, dar și o mostenire legată de respect, prietenie și iubire fără margini. De la nivelul funcțiilor lor la Google, Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg și Alan Eagle au văzut cu ochii lor felul în care Bill a pus bazele unor relații de încredere, a susținut dezvoltarea personală, a insuflat curaj, a pus accent pe excelența operațională și a identificat tensiunile mocnite ce apar inevitabil într-un mediu aflat în continuă evoluție.

În onoarea mentorului lor și ca sursă de inspirație și de învățare pentru generațiile următoare, cei trei au inclus toate cunoștintele astfel acumulate în această carte. Bazată pe interviuri cu peste 80 de persoane care l-au cunoscut și l-au iubit pe Bill Campbell, Coach de trilioane de dolari explică principiile acestuia și le ilustrează cu întâmplări petrecute în mari companii și povestite de oameni care au lucrat cu el.

JONAH BERGER

Catalizatorul. Cum poți schimba opinia oricui

Fiecare dorește să schimbe ceva. Comercianții doresc să modifice preferințele cumpărătorilor. Liderii vor să schimbe organizațiile. Startup-urile urmăresc să modifice industrii, ONG-urile vor să schimbe lumea. Dar schimbarea este dificilă. De multe ori depunem eforturi persuasive, facem presiuni și insistăm, dar nimic nu se clintește din loc. Ar putea să existe și o altă soluție?

Această carte propune o abordare diferită: să fii un catalizator. Catalizatorii înlătură obstacolele care blochează drumul și ridică barierele din calea schimbării. Această carte se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încerci să schimbi o persoană, să transformi o companie, să schimbi modul în care face afaceri o întreagă industrie, aceasta carte te va învăța cum să devii un catalizator.

SIMON SINEK

Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune
Începe cu de ce este cartea care ar trebui să fie pe biroul fiecarui om care conduce alți oameni, antreprenor, corporatist sau persoană din administrație. De ce? Pentru că, așa cum spune și titlul, te trimite la esența modului în care poți conecta oamenii la viziunea și mesajul tău, într-un mod simplu, autentic și puternic.

Dacă ești inspirat, reușești să-i inspiri și pe ceilalți. Dacă îți întelegi credințele și valorile, poți să le inspiri și să le modelezi și pe ale celor cu care muncești, cu care construiești zi de zi, mult mai ușor, mai fluent și mai eficient. Este o carte pe care o citești și recitești, o descoperi și o redescoperi.

Dar cine este Simon Sinek? În 2009, Sinek a inițiat o mișcare prin care încerca să ajute oamenii să devină mai inspirați la locul muncă, aceștia inspirându-și la rândul lor colegii și clienții. De atunci, milioane de persoane au fost motivate de puterea ideilor sale, inclusiv cele peste 28 de milioane de oameni care i-au urmărit discursul TED bazat pe cartea Începe cu de ce, a treia cea mai populară înregistrare a seriei TED Talks a tuturor timpurilor.

DALE CARNEGIE & ASSOCIATES

Cum schimbarea aduce succesul
Dale Carnegie s-a născut într-o familie săracă de fermieri americani. După absolvirea facultății, a vândut cursuri prin corespondență în Nebraska și a obținut câteva roluri ca actor la New York, fără prea mare succes. În 1912 a fost angajat de Young Men’s Christian Association să predea cursuri pentru adulți și a descoperit, fără să își fi propus, o metodă de a diminua teama celor care vorbesc în fața unui public numeros. Astfel a început faimoasa carieră a lui Dale Carnegie, care a ajuns sa fie considerat cel mai mare autor de literatură motivațională al secolului al XX-lea.

În volumul Cum schimbarea aduce succesul principiile succesului sunt prezentate în așa fel încât te vor inspira să le adaptezi eficient nevoilor tale și ale celor din jur. Drumul spre succes e pavat cu schimbari drastice. Așa că rolul tau este să le ușurezi experiența celor cu care lucrezi, să le demonstrezi că reușitele se ating prin colaborare și să îi încurajezi să gândească diferit.

STEVEN JOHNSON

Vizionar. Cum luăm deciziile care contează cel mai mult
De nenumărate ori, deciziile importante, care îți schimbă viața, contează mai mult decât cele banale, de zi cu zi, și sunt mai greu de luati. Nu există metodă universal valabilă pentru abordarea acestui gen de dileme. În Vizionar, Steven Johnson ne arată instrumente eficiente pentru perfecționarea importantei abilități a luării deciziilor complexe.

Cu ajutorul unor povești irezistibile, Johnson ne explică cum putem aborda cu maximum de eficacitate alegerile care pot să definească traseul viitor al unei vieți, al unei organizații sau chiar și al unei civilizații.

Un gânditor de profunzime și un povestitor cu har, Johnson este autorul potrivit pentru abordarea acestui subiect. Una dintre ideile sale care te provoacă să reflectezi este aceea că oamenii care excelează în materie de gândire pe termen lung citesc romane, ceea ce este exercițiul ideal pentru călătoria mentală în timp sau empatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri