Specialiștii spun că deși nu este neapărat necesar să ne alegem parfumul în funcție de anotimp, există însă arome specifice care se potrivesc unor anumite perioade ale anului. De exemplu, notele fresh sunt mai purtate în anotimpul cald, iar compozițiile cu note lemnoase sau condimentate merg mai bine când vremea este mai rece.

Primavara sunt la modă notele florale, delicate. În sezonul cald, se poartă mai mult notele proaspete de citrice, fructate sau marine care ne duc cu gândul la vacanță, în timp ce toamna parfumurile au note cald lemnoase.

„Odată cu scăderea temperaturilor, parfumurile devin mai intense, cu arome de ambră, note lemnoase și condimentate sau combină aceste accente cu aromele subtile florale”, a declarat, pentru wall-street.ro, Val Iacob, proprietarul lanțului de parfumerii de lux Beautik Haute Parfumerie.

Există totuși și persoane fidele unor anumite compoziții, factorul vreme nepunându-și amprenta asupra deciziei de a alege un parfum. Însă există și persoane care optează pentru un parfumul în funcție de dispoziție și de stare, fiind definită inclusiv de vremea de afară.

Atunci când vremea este însorită, poartă un parfum proaspăt, cu note citrice, florale sau gourmande care le dau o stare de bine și relaxare. Atunci când vremea este mai întunecată, își doresc parfumuri cu note mai dense, aromatice, orientale, care dau o stare de confort.

În ceea ce privește tipul parfumului, Val Iacob spune că nu există o regulă de urmat în decizia alegerii unui parfum cu o anumită concentrație. Sunt persoane care poartă în continuare apă de colonie sau apă de toaletă, așa cum sunt și persoane care folosesc apă de parfum sau esență, în funcție de ce definește preferințele fiecarui individ în parte.

Alege parfumul potrivit în funcție de pH-ul tău

Ideea de a cumpăra un parfum în funcție de pH-ul tău nu este nicidecum un mit, ci o realitate. Specialiștii ne îndeamnă ca atunci când căutăm să achiziționăm un parfum, pH-ul este un element important de care trebuie să ținem cont. În funcție de acest aspect, un produs persistă mai mult sau mai puțin pe piele, este mai pregnant sau mai delicat. De aceea există și parfumuri care miros diferit pe fiecare persoană în parte.

Acesta este un factor definitoriu atunci când alegem o piramidă olfactivă a unui parfum. Ingredientele reacționează diferit atunci când acesta este pulverizat pe diferite tipuri de piele. Inclusiv alimentația, nivelul de hormoni sau temperatura corpului pot interveni asupra modului în care un parfum miroase pe pielea fiecaruia dintre noi.

Atunci când vrem să alegem parfumul potrivit, produsul trebuie mereu testat pe piele. Este singurul mod prin care putem observa evoluția parfumului într-un mod personal. În mod cert, produsul poate fi pulverizat în aer sau pe benzi de blotter pentru a-i simți mirosul, însă doar pe piele vei ști exact cum se va adapta aroma în funcție de PH-ul tău.

„Parfumul trebuie încercat pe piele, pentru a observa mai multe aspecte. Acestea sunt: modalitatea în care se transformă, persistența acestuia pe tipul nostru de pH, siajul dorit și experiența personală, care este unică și definitorie”, conchide Val Iacob.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri