Vremea caldă se apropie cu pași repezi, iar primăvara și vara ne face să vrem să ne bucurăm de spațiul exterior. Reprezentanții JYSK vin cu sfaturi utile pentru cei care vor să își decoreze grădina în acest an și nu au inspirație.

De la culorile verii, texturi, decorațiuni și până la principalele trenduri care vor contura anul 2021, cu siguranță vei găsi câteva sfaturi și trucuri în cazul în care plănuiești să redecorezi complet grădina în această primăvară sau vară.

Amenajarea grădinii cu flori

(Sursă foto: Unsplash)

Ca în orice spațiu exterior, plantele și florile pot schimba cu totul decorul grădinii. Pentru acest an, plantele sculpturale și arhitecturale sunt vedea sezonului. Un trend care s-a conturat încă de anul trecut și revine în acest an este nevoia de a aduce elemente din interior în exterior.

Cu plante în stil exotic, cu frunze și tulpini arhitecturale, făcând declarații îndrăznețe, în interior și în exterior. De asemenea, plantele suspendate sunt o modalitate foarte elegantă de a decora grădina.

(Sursă foto: JYSK)

Line Skaaning Lindskov, coordonator de gamă și proiectare pentru JYSK spune că, pentru a adăuga un plus de modernitate grădinii tale, plantele sunt o modalitate foarte bună.

Pentru că există această tendință de a decora cu elemente din interior în exterior, plantele artificiale ar putea fi soluția perfectă pentru orice grădină și orice proprietar care nu este foarte îndemânatic.

Idei de iluminat pentru grădină

(Sursă foto: JYSK)

Lumina este unul dintre detaliile la care ne gândim rareori, dar care are de fiecare dată puterea de a schimba complet ambientul locului. Iluminatul grădinii poate ajuta la crearea unui spațiu magic care poate fi savurat chiar și când soarele a apus.

Line Skaaning Lindskov este de părere că iluminatul potrivit este cu adevărat important pentru decorarea în exterior deoarece poate oferi o cu totul ambianță în funcție de tonul ales: cald sau rece.

Lumina cu subton rece va adauga un plus de eleganță spațiului și va evidenția detaliile din decor, însa poate fi foarte obositoare ochiului, în timp ce lumina caldă este ideală pentru relaxarea împreună cu familia sau prietenii. Poți alege lumină rece în special pentru alei și intrare, iar una caldă o pentru zona de relaxare.

(Sursă foto: Unsplash)

Când vine vorba de alegerea sursei potrivite de lumină, poți opta fie pentru lămpi de exterior, lampadare, stâlpi de iluminat sau ghirlande de exterior. Pentru paviment sau trepte, poți alege spot-uri speciale pe care sa le integrezi direct pe suprafața scărilor sau a pavajului.

Luminile fără fir alimentate cu energie solară sunt o alternativă ușoară și ecologică față de instalațiile de iluminat și sunt disponibile în toate formele și dimensiunile. Aceste lumini le poți încorpora în interiorul podelei sau le poți alinia de-a lungul grădinii, oferind versatilitate.

Cum putem decora spațiul exterior

(Sursă foto: JYSK)

Pe lângă plante și felinare, decorațiunile pentru grădină includ perne de scaun, covoare de exterior, jardiniere și ghivece ce urmează principalele trenduri pentru vara 2021. Culorile calde, inspirate din tonurile pământii sunt principalele tonuri care definesc acest an.

„Culorile vedetă sunt cele de vară: roșu în combinație cu kaki, verde sau chiar și un bleu. Se poate adăga de asemenea și un strop de negru pentru a sparge restul culorilor și pentru a crea dimensiune”, spune Line Skaaning Lindskov, coordonator de gamă și proiectare pentru JYSK.

În ceea ce privește texturile, lemnul a rămas de anul trecut un material foarte popular și revine și anul acesta în tendințe pentru amenajarea grădinii.

(Sursă foto: JYSK)

Line Skaaning Lindskov oferă câteva sfaturi utile despre cum putem decora spațiul exterior:

„Personal, îmi place să așez lucrurile pe mai multe niveluri – ghivece cu plante, felinare și decorațiuni așezate direct pe podea, pe o bancă și pe o etajeră. Așa pot fi vizibile toate”, explică reprezentantul JYSK”, explică reprezentantul JYSK.

Unul dintre cele mai de amploare trenduri în acest moment este să amenajăm spațiul exterior așa cum decorăm interiorul. De exemplu, să decorăm podeaua terasei sau a balconului. Putem face acest lucru folosind covoare, felinare sau plante așezate direct pe jos. Este o metodă excelentă de a duce confortul și intimitatea din interior în exterior.

Sursa foto: JYSK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri