Avalon Estate este unul dintre cele mai ambițioase proiecte imobiliare din România, la care au lucrat peste 100 de specialiști pentru a crea un ansamblu de locuințe divers, care include peste 55 de tipuri de locuințe, dar care să păstreze un aer unitar.

Am stat de vorbă cu arhitectul Alexandru Popa, design director în cadrul Prime Kapital pentru a ne povesti mai multe despre ideea și inspirația de la care a plecat proiectarea ansamblului rezidențial din nordul Bucureștiului.

„Ideea inițială de la care a plecat conceptul Avalon Estate a fost ideea de locuire în cadrul unui parc. Am vrut să creăm un loc în care comunitatea este încurajată să întreprindă acțiuni în afara locuinței lor.

Avalon Estate este locul în care extensia terasei tale este un spațiu de promenadă care converge în parcul central. Conceptul Avalon Estate a fost făcut împreună cu ADN BA, un birou de proiectare cu o reputație impecabilă pentru calitatea produselor pe care le realizează”, ne-a explicat Alexandru Popa.

(sursa foto: Prime Kapital)

Potrivit arhitectului, ideea de „garden-living” a generat dezvoltarea unui sistem de parcare prin care să fie „ascunse” autoturismele, fără să afecteze eficiența accesului sau vecinătatea față de propria locuință.

Echipa de proiectare implicată în cadrul Avalon Estate depășește 100 de experți. Arhitecți, ingineri de rezistență, ingineri de instalații, urbaniști, arhitecți peisagiști, ingineri de drumuri, ingineri fațade și marea familie Prime Kapital”, ne-a mai spus Alexandru Popa

Inspirația pentru Avalon Estate a fost arhitectura tradițională olandeză. Acele case cochete, colorate, ritmate, cu acoperișuri jucăușe, de forme diferite, care, totuși, împreună creează o unitate prin diversitate, fără a plictisi și care aduc împreună comunitatea”, ne-a mai spus design directorul de la Prime Kapital.

Potrivit lui, obiectivul dezvoltării Avalon Estate este acela de a crea o comunitate, dar și de a asigura diversitatea în cadrul proiectului.

„Am pus foarte mult accent pe funcțiunile complementare locuirii pe care le considerăm foarte importante, în sensul că Avalon Estate va avea și o grădiniță, un Gatehouse cu servicii conexe, spații comerciale ample la parterul blocurilor. Avem un Clubhouse cu sală de fitness, restaurant și piscină filtrată natural, cât și o arie vastă de alei pietonale”, ne-a mai explicat Alexandru Popa.

Un proiect de succes trebuie să pună accent și pe spațiile comune

Un alt obiectiv, ne mai spune Alexandru Popa, a fost atenția asupra realizării planurilor locuințelor, în vederea identificării mixului corect de tipologii de locuințe și ulterior distribuirea acestora în mod uniform în cadrul proiectului.

„Am studiat relația dintre fiecare tip de locuință și spațiile verzi din jur, astfel încât toți locuitorii să se poată bucura de avantajele vieții în Avalon Estate, pentru a fi mereu conectați cu parcul exterior fără a afecta intimitatea personală.

Considerăm că un proiect sustenabil, de succes, trebuie să pună accent și pe spațiile comune, pe cele exterioare și comunitare, funcțiunile complementare locuirii, pe modul de interconectare între acestea, nu doar pe unitatea locativă în sine. Toate acestea joacă un rol esențial în realizarea unei comunități urbane, aflată în interiorul orașului, conectată cu acesta”, ne-a mai spus arhitectul.

(sursa foto: Prime Kapital)

Construcția Avalon a început prin plantarea copacilor

Alexandru Popa ne mai dezvăluie că lucrările de construcție a complexului au început cu ceea ce, în cele mai multe cazuri, este lăsat la finalul lucrărilor, după ce toate clădirile sunt ridicate.

Primele lucrări de construcție ale proiectului Avalon au fost cele de plantare ale parcului. Copacii din parc au fost plantați acum 3 ani, timp în care au crescut și s-au adaptat climei și solului. Aceasta a fost prioritatea noastră, ulterior au început lucrările de beton și cărămidă.

Viziunea Prime Kapital ca dezvoltator imobiliar este de a împinge și depăși standardul arhitecturii rezidențiale din practica actuală: de a oferi clienților săi un alt nivel de calitate al locuirii, un mod de viață care să nu fie limitat de pereții casei”, ne-a mai explicat arhitectul.

(sursa foto: Prime Kapital)

Potrivit lui, Avalon este format dintr-un mix de tipuri de locuințe specifice unei comunități. Au rezultat 3 tipuri diferite de „insule”, fiecare cuprinzând mai multe tipuri de locuințe:

  • Blocurile perimetrale, care cuprind apartamente și spații comerciale în zona parterului, regăsite către limita exterioară a ansamblului;
  • Insulele T, care cuprind în interior o varietate de apartamente, unele cu vedere către parc și cu confort sporit, cât și apartamente Urban, cele mai dinamice locuințe disponibile, o alternativă la apartamentele de oraș. La acestea se adaugă o zonă centrală de townhouse-uri, inspirate de arhitectura olandeză. Clădirile T îmbină beneficiile locuințelor colective cu cele ale locuinței individuale, devenind un element central al proiectului;
  • Locuințele individuale din apropierea lacului, un tip de casă exclusivistă, cu volume și suprafețe generoase, care pun accent pe flexibilitate și eleganță.

(sursa foto: Prime Kapital)

Citeste si:

    Referitor la construcții, Alexandru Popa ne-a mai spus că au încercat să evite utilizarea de materiale artificiale.

    „O bună parte din fațadele Avalon sunt îmbrăcate în cărămidă aparentă, tencuiala decorativă aleasă este rugoasă/abrazivă și în tonuri natural neutre, iar acoperișurile șarpante sunt din metal fălțuit. Chiar și în aleile pietonale veți descoperi pietre de râu încastrate. Iar în interiorul locuințelor am folosit extensiv parchetul din lemn”, ne-a mai explicat acesta.

    În ceea ce privește categoriile de locuințe potențialii cumpărători din Avalon Estate pot găsi:

    Pentru cei care vor să vadă cu ochii lor cum arată proiectul celor de la Prime Kapital, ansamblul Avalon Estate poate fi vizionat pe Bulevardul Pipera, nr. 1/8 M.

    Citeste si:

      Sursa foto: Prime Kapital

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Adrian Ungureanu
      Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


      Setari Cookie-uri