Prime Kapital, dezvoltatorul proiectelor rezidențiale Avalon și Marmura din Capitală, a decis, ca răspuns la incertitudinea creată de pandemia COVID-19, să plaseze sumele primite drept avans de la clienți în conturi fiduciare ținute separat față de conturile sale.

"Cumpărătorii își amintesc probabil criza financiară din 2008 și pierderile suferite la vremea respectivă de mulți dintre cei care contractaseră achiziția unei locuințe și care nu au putut să își recupereze depozitele avansate dezvoltatorilor, care ulterior au intrat în faliment fără să livreze casele sau apartamentele promise. Pentru mulți dintre ei aceste fonduri reprezintă economiile de o viață", spune Maggie Kitshoff (foto), residential & office managing director Prime Kapital.

Ea arată că avansurile clienților reprezintă o formă de angajament din partea celor care își doresc o locuință și nu o sursă de finanțare pentru Prime Kapital.

"Pandemia COVID-19 evidențiază ceea ce considerăm a fi o nevoie clară, exacerbată de consecințele economice negative actuale, de separare a procesului vânzării locuințelor de riscurile inerente dezvoltării proiectelor rezidențiale", mai spune Maggie Kitshoff.

Prime Kapital are în prezent în dezvoltare două proiecte rezidențiale în Capital: Marmura și Avalon.

Marmura Residence, situat lângă stația de metrou Jiului din Bucureștii Noi, va dispune de 465 studiouri, apartamente 2, 3 și 4 camere, duplexuri și 509 de locuri de parcare subterane. Proiectul acoperă o suprafață de 1,5 hectare și cuprinde 5.000 de metri pătrați de spații verzi și terase, dar și 1.700 de metri pătrați de spații comerciale,. Lucrările de construcție la subsoluri sunt în curs de desfășurare și vor ajunge la parter în luna iulie a anului curent.

Avalon Estate, aflat în zona de nord a Bucureștiului, constituie un ansamblu rezidențial cu densitate redusă și dispune de un total de 746 locuințe. Autorizația de construire pentru întregul proiect a fost emisă, iar începerea lucrărilor va fi anunțată în perioada următoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri