Știm cu toții că trezitul de dimineața ne face mai productivi, chiar dacă nu este cel mai comod lucru, mai ales după o noapte albă. Încă din copilărie, am fost învățați să avem un ritual: să ne culcăm devreme și să ne trezim devreme. În această lume dependentă de tehnologie, primul lucru pe care îl facem imediat ce deschidem ochii este să ne verificăm telefoanele mobile pentru mesaje, e-mailuri, sau social media. Deși nu pare dăunător, acest obicei este unul nesănătos care are un impact negativ asupra zilei tale.

Potrivit unui studiu realizat de International Data Corporation (IDC), aproximativ 80% dintre utilizatorii de smartphone-uri își verifică telefoanele mobile în decurs de 15 minute de la trezire în fiecare dimineață, scrie Entrepreneur. Medicii sunt astăzi de acord că verificarea imediată a telefonului cum te trezești îți poate crea stres pe parcusul zilei. Cu alte cuvinte, îți strici ziua înainte chiar să înceapă.

Vestea bună este că poți face mici modificări și adăuga câteva obiceiuri în rutina zilnică care pot avea un impact uriaș asupra vieții de zi cu zi.

Aranjează patul

Pe cât de simplu ar părea, a-ți face patul imediat după ce te trezești îmbunătățește drastic calitatea zilei tale. Disciplina în toate aspectele vieții este cheia succesului. A ne face patul imediat ce ne trezim ne oferă un sentiment de satisfacție, inspirându-ne să ne începem ziua cu energie.

Fă puțină gimnastică

Este ceva obișnuit să te trezești rigid de dimineață și fără vlagă deoarece corpul a fost obișnuit cu un consum redus de energie în timpul orelor de somn. După ce te trezești, poți face puțină gimnastrică pentru a-ți relaxa muschii după noapte lungă de somn. Chiar și cinci minute ameliorează tensiunea nedorită din ligamente și articulații, îmbunătățește circulația sângelui și te face să te simți mai activ.

Pune-ți mintea și corpul în mișcare

Yoga și meditația sunt modalități excelente de a aduce sincronicitatea între corp și minte. Dacă rezervi câteva minute în fiecare dimineață pentru a te concentra asupra respirației, vei da tonul pentru restul zilei. Douăzeci de minute de meditație te vor ajuta să rămâi concentrat, vesel și optimist pentru următoarele 24 de ore. Cel mai important factor în a-ți începe ziua cu entuziasm este somnul bun. Menținerea unui somn de șase-opt ore ajută la evitarea epuizării și iritării a doua zi.

Învață să nu-ți începi dimineața cu o cană de cafea

A-ți începe dimineața cu o ceașcă de cafea este probabil printre primele lucruri pe care le faci după ce te trezești. Însă se pare că nu este cel mai bun obicei. Deși îți poate da un sentiment de energie, cafeaua poate crea și o ușoară stare de agitație suplimentară și fără motiv. În condițiile în care în timpul nopții nu ne putem hidrata la fel de mult ca în timpul zilei, începe dimineața cu o cană de apă și hidratează-ți corpul înainte de a bea porția de cafea.

Reduce din alegerile de dimineață

Nu îți irosi energia de dimineață alegând între o gamă largă de haine sau diferite tipuri de cafea. Reducerea variației în rutina de dimineață poate părea anostă sau necreativă, dar este o chestiune de conservare a stimulării cognitive pentru activități din ziua următoare care sunt mai importante.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri