16 Aprilie 2021

Unde mergem în vacanță în 2021? Topul celor mai sigure destinații turistice



Pandemia ne-a schimbat stilul de viață încă de la începutul lui 2020, afectând inclusiv felul în care ne plănuim vacanțele. Dacă până la începutul anului 2020 ne uitam, preponderent, la prețuri și alegeam destinațiile ieftine înainte de orice, în prezent, căutăm locuri izolate, cu puține cazuri de coronavirus și o rată ridicată a vaccinării anti-COVID. Prin urmare, iată care ar putea fi cele mai sigure destinații turistice în 2021, în funcție de evoluția pandemică.

Gibraltar

Gibraltar este unul dintre primele state din lume care a reușit să își vaccineze aproximativ 85% din populație, scrie Mirror.co.uk.

Țara nu mai înregistrează un număr mare de cazuri de coronavirus, motiv pentru care măsurile de relaxare încep să își facă apariția: restaurantele și barurile sunt deschise și nu există o limită a numărului de oameni care pot intra în locații.

Însă încă există obligativitatea purtării măștii pe teritoriul Gibraltarului, pentru a nu permite pandemiei să escaladeze.

Sursa Foto: Pixabay


Maldive

Și Maldive intră pe lista destinațiilor sigure, cu atât mai mult cu cât numărul românilor care au vizitat insula în 2020 a fost pe locul al treilea într-un clasament realizat la începutul anului 2021.

Distanțarea socială, dar și numărul mic de cazuri de coronavirus sunt ceea ce fac din Maldive o destinație sigură.

În plus, țara a fost deschisă turismului internațional, vizitatorii fiind nevoiți să prezinte un test COVID negativ.

Sursa Foto: Pixabay


Seychelles

Seychelles este una dintre destinațiile care au reușit să limiteze răspândirea pandemiei în timp ce a fost deschisă turiștilor.

În prezent, accesul în regiune se poate face prin prezentarea unui test negativ COVID, cu rezultat în ultimele 72 de ore.

Faima arhipelagului african se datorează plajelor spectaculoase și vegetației luxuriante. Una dintre cele mai importante ramuri ale turismului practicat aici este ecoturismul, mai mult de 50% din teritoriul acestei țări fiind declarată arie protejată.

Astfel, ălimbările pe plajă în arhipelagul african pot fi oricând întrerupte de apariția inopinată a unei broscuțe țestoase gigantice.

Sursa Foto: Pixabay


Barbados

Insula Barbados este și ea pe lista celor cu un număr scăzut al cazurilor de coronavirus, care se află pe un trend descendent, în prezent.

Barbados rămâne un coridor al călătoriilor, destinat târgurilor.

În Bridgetown, clădirile coloniale impresionante și garnizoana istorică sunt desemnate situri patrimoniului mondial UNESCO. În jurul insulei se află plantațiile de zahăr pline de viață și muzeele istorice, împreună cu frumusețea tropicală.

Destinații de plajă de nisip de coral-alb și roz, mării turcoaz palide și o coastă dramatică de est sculptată de surfing sunt câteva dintre atracțiile majore ale insulei.

Sursa Foto: Pixabay


Mauritius

Mauritius este o altă destinație sigură, datorită numărului scăzut de cazuri de coronavirus.

Țara se află în plină campanie de vaccinare, pentru a-și primi turiștii în siguranță.

Cele mai îndrăgite plaje din Mauritius sunt: Grand Bay, Blue Bay, Belle Mare, Le Morne și Tamarin.

Insula deține patru parcuri naturale ce concetrează o varietate impresionantă de specii de plante și animale exotice. Dacă sunteți însă adepții incursiunilor neobișnuite aveți posibilitatea de a face scufundări distractive în apropierea zonei de coastă.

Sursa Foto: Pixabay


Anguilla

Insulele Caraibe au avut, în general, un număr redus de cazuri de coronavirus, fapt ce se datorează și populațiilor scăzute. Anguilla este și ea un exemplu în acest sens.

Insula a avut doar 25 de cazuri de coronavirus și niciun deces. Cât despre vaccinare, un procent de 65-70% din populație va fi vaccinat până la finalul lui iunie.

Încă există anumite restricții pentru turiștii străini, cum ar fi respectarea unei perioade de carantină. Însă, în timpul acelor zile, turiștii sunt cazați în resorturi cu piscină, plajă și chiar restaurante destinate celor cazați, care se află în izolare.

Nu în ultimul rând, dacă sunteți vaccinați, carantina este redusă de la 14 la șapte zile.

Sursa Foto: Pixabay


Malta

Malta este și ea una din țările cu succes în campania de vaccinare, dar și cu un număr relativ scăzut al cazurilor de coronavirus.

Țara este într-un soi de lockdow în prezent, însă începe un proces de relaxare. În principiu, Malta s-ar putea redeschide turiștilor de la 1 iunie, cu test COVID negativ sau certificatul de vaccinare.

Nu în ultimul rând, Malta va plăti până la 100 de euro turiştilor care decid să-şi petreacă vacanţa de vară în această ţară, o măsură prin care autorităţile malteze doresc să sprijine sectorul turistic în plină pandemie de coronavirus şi pentru care a alocat 3,5 milioane de euro. Planul se adresează turiştilor care călătoresc pe cont propriu - nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate - în această insulă din Mediterana de la 1 iunie şi care rezervă minimum trei nopţi de cazare la un hotel, scrie Agerpres.

Autoritatea pentru Turism a Maltei va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Sursa Foto: Pixabay


Grecia

Grecia și-a anunțat deschiderea pentru primirea turiștilor români îbcă din luna martie. Deși planul era ca sezonull să fie deschis la mijlocul lunii aprilie, acesta a suferit o amânare.

Cu toate acestea, statul elen rămâne una dintre principalele destinații turistice pentru concediile de vară și nu numai.

Grecia nu se confruntă cu o creștere masivă a numărului de cazuri de coronavirus, iar autoritățile fac presiuni pentru grăbirea campaniei de vaccinare. În plus, Grecia intenţionează să ridice, începând de pe 19 aprilie, condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din celelalte ţări ale Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, în 2021 grecii sunt în stare să facă aproape orice pentru a-i atrage pe turiștii români și nu numai. Una dintre primele măsuri este finanțarea a 50% din prețul testului PCR pe care cei care nu sunt vaccinați vor fi nevoiți să îl facă pentru a intra în Grecia.

Sursa Foto: Shutterstock


Portugalia

Deși este fără îndoială un modern stat european, păstrează câteva enclave rurale, unde timpul pare să fi stat pe loc și tradiția înflorește pe zi ce trece. În provincia sudică Algarve, modernele și luxoasele stațiuni de pe coastă, poartă vizitatorii într-un sejur relaxant și călduros.

Orașele portugheze sunt metropole vibrante și luminoase, fiind anual invadate de turiștii dornici să savureze în vacanța petrecută pe tărâmurile Portugaliei, obiceiurile acesteia și farmecul local irezistibil. Dincolo de granițele agitate ale orașelor, Portugalia înfățișează un peisaj pitoresc, înțesat cu satulețe și orașe medievale, unde viața pare să nu se fi schimbat prea mult de-a lungul trecerii secolelor.

Portugalia își primește turiștii fie cu test COVID negativ, fie cu schema completă de vaccinare. Și chiar dacă statul se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, Portugalia desfășoară și o amplă campanie de vaccinare, care va înfrâna o creștere exponențială.

Sursa Foto: Pixabay


Islanda

Islanda este și ea o destinație sigură, prin prisma numărului scăzut de cazuri de coronavirus, dar și a campaniei de vaccinare aflate în desfășurare.

Situată în cel mai nordic punct al hărții europene, este remarcabilă datorită amestecului de ghețari, vulcani activi, gheizere și izvoare termale.

Nici vorbă de zgârie-nori, de trafic și de zgomot... În plus, populația Islandei nu depășește 340.000 de locuitori, mai puțin de 1,8% din populația României.

Sursa Foto: Pixabay




Citeste si