Dacă în ultima vreme te simți tot mai obosit și fără chef de viață din cauza programului prea încărcat, e timpul să schimbi rutina și să-ți faci puțin timp și pentru tine. Ai putea să aloci acest timp unei activități plăcute, care să te relaxeze, iar dacă nu ai un hobby căruia să i te dedici, îți oferim câteva sugestii.

Fotografia

Nu este neapărat nevoie să ai un aparat profesional ca să te apuci de fotografie, pentru început fiind suficient smartphone-ul cu o cameră cât de cât performantă. Cu ajutorul său îți poți testa înclinația către un astfel de hobby, iar dacă te vei simți atras, poți să investești apoi într-un aparat de fotografiat și alte accesorii. Încearcă să surprinzi instantanee inedite din peisajul cotidian, mergi în natură pentru căuta peisaje sau pentru a fotografia flori, păsări sau animale. Postează fotografiile pe Instagram sau pe Facebook, iar dacă primești un feedback pozitiv, e semn că te afli pe drumul cel bun.

Gamingul

Jocurile video te ajută să evadezi pentru o vreme din viața reală, transpunându-te într-o lume a fanteziei și a acțiunii. În acest mod, uiți de griji și de stres, iar jocurile vor avea un impact pozitiv asupra stării tale psihice. Dacă vrei să devii gamer, va trebui să faci o investiție la început, pentru că ai nevoie de un calculator special configurat pentru jocuri. În cazul în care petreci mult timp la birou și ai probleme cu spatele, e posibil să nu te atragă un astfel de hobby, însă ți se va schimba perspectiva dacă vei folosi un scaun special. Scaunele de gaming sunt create special pentru cei cu dureri de spate, asigurând o poziție comodă și o bună susținere a coloanei. Cele mai multe modele au perne de susținere în zona gâtului și în zona lombară, permițând și o serie de reglaje care le fac perfect adaptabile pentru orice persoană.

Sportul

Mișcarea are numeroase beneficii, atât pe plan fizic, cât și psihic, de aceea un astfel de hobby te va face să te simți alt om în doar câteva zile. Alege-ți o activitate care să te atragă, fie că ieși la un fotbal cu prietenii, fie că alergi în parc sau dai o tură cu bicicleta. Chiar și simplul mers pe jos este o formă eficientă de mișcare, cu condiția să îl practici zilnic, cel puțin 45-60 de minute. De asemenea, și un abonament la sală te impulsionează să faci mișcare, iar dacă dorești să își modelezi armonios corpul, poți să apelezi la un antrenor personal.

Puzzle-urile

Rezolvare unui puzzle cu sute sau chiar mii de piese este o activitate care te prinde și te captivează din primul moment, așa că ar fi bine să încerci și așa ceva. Un puzzle te relaxează și îți solicită capacitatea de concentrare în același timp, făcându-te să uiți de problemele care te macină. Este un excelent exercițiu pentru creier, care lucrează în acest fel pentru a crea noi strategii de rezolvare, iar în acest mod va găsi mai ușor soluții și pentru problemele cotidiene.
Pentru început, alege un puzzle cu imagini mai puțin complicate, apoi, după ce deprinzi strategiile de rezolvare, poți mări gradul de dificultate.

Gătitul

Arta culinară poate fi și ea un hobby captivant, chiar dacă nu ai mari veleități de bucătar. Poți începe renunțând să comanzi mâncare și pregătindu-ți singur prânzul sau cina. Începe mai întâi cu feluri simple, apoi, când simți că ți-ai intrat în mână încearcă și rețete mai complexe.
Dacă deja te simți atras de această activitate, caută rețete de mâncăruri din întreaga lume și încearcă să le prepari la tine în bucătărie. Vei descoperi astfel noi gusturi și noi combinații savuroase de ingrediente, cu care poți să-ți răsfeți și prietenii sau familia.

Dacă încerci un hobby nou și nu te simți atras de el, nu descuraja din prima, ci caută-ți o altă activitate, pentru că în final vei găsi ceva exact pe gustul tău.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/biciclet%C4%83-acas%C4%83-lumina-lumina-calea-2318682/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri