Whisky-ul este o băutură mult apeciată și versatilă. Datorită acestui lucru, și lista de cocktail-uri pe bază de whisky continuă să crească. Cu toate acestea, există câteva rețete care sunt esențiale pentru a crea o experiență bine conturată. Iată unele dintre cele mai populare cocktail-uri cu whisky care au fost savurate de entuziaști de zeci de ani sau mai mult. O listă perfectă pentru începători pentru a explora tot ce este posibil cu whisky-ul Jack Daniel’s.

Manhattan Cocktail

Cocktail-ul Manhattan se face traditional din whiskey de secară, vermut dulce și bitter. Este o băutură iconică în lume și are mai multe variații, folosindu-se și ca amestec de bază pentru alte cocktail-uri. Manhattan-ul este pentru whisky ce este martini-ul pentru gin. Poate fi făcut cu bourbon, whisky canadian sau orice alt tip de whisky. Pentru un gust autentic puteți folosi Jack Daniel’s Rye, fiind whisky de secară. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 50 ml de whisky Jack Daniel’s, 20 ml de vermut dulce, 2-3 stropuri de bitter Angostura, un stop de bitter de portocale și o cireașă confiată pentru decor. Toate lichidele trebuie amestecate cu gheață, turnat cocktail-ul într-un pahar răcit și decorat cu cireașa.

Whisky Sour

Whisky Sour este o băutură foarte populară și este mult prea bună pentru a nu fi luată în considerare. Vei observa cum notele de lămâie se combină perfect cu notele dulci din whisky. Pentru un astfel de cocktail vei avea nevoie de 50 de ml de whisky Jack Daniel’s, 35 de ml de zeamă de lămâie, 12.5 ml de sirop de zahăr, 2 picături de bitter Angostura și jumătate de albuș de ou pe care le vei amesteca bine cu gheață într-un shaker. Torni băutura într-un pahar, apoi iei niște coajă de lămâie pe care o veți strânge cu partealucioasă spre exterior, deasupra paharului, pentru ca uleiurile parfumate din coajă să ajungă pe pahar. Ulterior aruncați coaja și garnisiți cu o bucățică de potocală și o cireașă.

Irish Coffee

Irish Coffe poate fi un mod foarte bun de a bea cafea, dar cu un pic de twist. Este plăcut de consumat, mai ales în serile de iarnă sau după masă. Este pur și simplu cafea, whisky irlandez, zahăr brun și puțină frișcă. Ai nevoie de un shot dublu de espresso, 50 de ml de whisky irlandez Jack Daniel’s, 50 ml de frișcă și 0.5 grame de zahăr brun.

Mint Julep

Acest cocktail este esențial pentru experiența oricărei persoane care vrea să descopere lumea whisky-ului. Este unul dintre cele mai fresh cocktail-uri pe care le poți consuma. Este atât de popular încât au apărut nenumărate variații ale acestui cocktail care sunt la fel de delicioase. Pentru Mint Julep ai nevoie de 65 ml de whisky Jack Daniel’s, 10 frunze de mentă, 12.5 ml de sirop de zahăr pe care le vei amesteca foarte bine cu gheață. Strecori totul și torni într-un pahar (julep se servește de obicei în pahar de metal) și mai adaugi gheață și o crenguță de mentă pentru decor. Siropul de zahăr pentru cocktail-uri se poate face prin amestecul a 200 de grame de zahăr cu 100 de ml de apă pe foc mic, până se dizolvă zahărul.

Algonquin Cocktail

De obicei, ananasul și whisky-ul nu prea își găsesc locul împreună, dar cocktail-ul Algonquin este o excepție. Acest cocktail dovedește cum cele două pot funcționa împreună într-un mod minunat. Are un gust ușor tropical, iar datorită vermutului, mix-ul este unul complet. Te poți bucura de el pe timpul verii, în timpul mesei sau ca atare. Pentru acest cocktail vei avea nevoie de 45 de ml de whisky Jack Daniel’s, 20 de ml de vermut sec și 20 de ml de suc de ananas. Toate acestea trebuie amestecate în gheață, strecurate și turnate într-un pahar de cocktail răcit. Poate fi decorat cu o buncată de ananas.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri