Nunta a căpătat noi valențe începând cu 2020, când pandemia a pust punct petrecerilor: tinerii care urmau să se căsătorească au amânat sau au ales să o facă într-un cadru foarte restrâns, în familie. Pentru cei care au decis să aștepte un moment mai bun sau pentru cei care abia acum s-au gândit să facă acest pas, dar și pentru cei care vor să dea o altă notă evenimentului, iată zece destinații de vacanță în care poți face o nuntă ca în povești.

Maroc

Maroc, țară în Africa de Nord, la sud de Spania, este pe primul loc când vine vorba despre destinații de nuntă.

Cultura vibrantă, satele colorate, mâncarea bună, dar și vremea dau cadrul perfect pentru o nuntă ca-n povești.

Sursa Foto: Shutterstock.com

În plus, dacă combinați puțin religiile, una dintre cele mai cunoscute tradiții din Maroc este aplicarea hennei. Henna este aplicată mâinilor și picioarelor miresei, marcând astfel călătoria de la copilărie la viața de adult, de femeie. Unele mirese pot include în mod discret numele mirelui în design.

Grecia

Plaje cu nisip fin, chiar și colorat pe unele insule, ape turcoaz, mâncarea gustoasă, dar și muzica veselă atrag turiștii dornici de o experiență unică.

Sursa Foto: Nuntă pe plajă

Căsătoria ortodoxă la greci se oficiază de către un preot ortodox. Mirele, mireasa și nașul sunt cele trei părți importante. Nașul schimbă verighetele la începutul ceremoniei și mai târziu coronițele de cuplu.

Franța

Dacă Italia este considerată una dintre cele mai romantice destinații de vacanță, Franța este cea unde vorbim pe limba îndrăgostiților. Parisul, unul dintre orașele romantismului pur, dar și vinurile franțuzești, recunoscute internațional, vor încânta invitații.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Înregistrarea oficială a căsătoriei pe teritoriul acestui stat este permisă străinilor care stau aici timp de cel puțin treizeci de zile. De regulă, nunta în Franța începe cu rudele miresei, într-o zi de sâmbătă. Ulterior, rudele ambelor părți sunt invitate să petreacă cu o serie de cocktail-uri ușoare. O săptămână mai târziu, tinerii se căsătoresc în biserică, după care se dă startul adevăratei petreceri.

Italia

Una dintre cele mai romantice destinații, Italia ar putea fi destinația ideală pentru căsătorie. Roma, Florența, Sicilia, Verona și Veneția sunt doar câteva dintre locurile în care vă puteți uni destinele.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Cererea în căsătorie realizată cu un inel cu diamant este considerată standard pentru logodnele italiene din ultimele secole. După cererea în căsătorie, viitoarea mireasa începe să acumuleze ceea ce se numește “zestre”, o colecție de obiecte pentru viitoarea ei casă și pentru viitorul ei soț. În logodnele italiene tradiționale, zestrea include și bani și bijuterii.

Mexic

Țara atrage prin cultură, prin verile călduroase, dar și prin existența junglei. Prin urmare, nu ar fi o idee rea organizarea unei nunți în junglă, cu tacos, tortillas și tequila.

Sursa Foto: Shutterstock.com

În Mexic nunta este în stilul nunților din Franța sau din Spania. Dar păstrează și anumite influențe precolumbiene. La ceremonie, mirele și mireasa sunt uniți sub un rozariu. Tradiția spune că mirele trebuie să ofere miresei 13 monede din aur, ceea ce arată că el va asigura suportul material în familie.

Invitații la nuntă trebuie să se adune în jurul mirelui și a miresei, să formeze un fel de inimă, iar aceștia să danseze primul dans în fața lor.

Bali

Pentru gusturi mai îndrăznețe și pentru iubitorii de yoga, Bali sau Paradisul îngerilor, cum mai este denumită de cupluri, este locul ideal pentru nuntă.

O destinație scumpă, însă gândiți-vă ce album de nuntă ați avea cu peisajele acestei țări?!

Sursa Foto: Shutterstock.com

Cereemoniile organizate în Bali vor fi în acord cu religia mirilor: creștin catolică/ortodoxă, budistă, balineză sau musulmană.

Cei care își permit o ceremonie în Bali își pot organiza fie căsătoria civilă și religioasă sau de reînnoire a jurămintelor, pe malul mării. Dacă optați pentru o ceremonie balineză veți putea purta costume populare locale, foarte colorate.

Căsătoriile religioase se fac în capelele construite special pentru nuntă.

Irlanda

Pare de necrezut, însă Irlanda este una dintre destinațiile alese de turiști pentru marele eveniment. Irlanda nu se potrivește tuturor gusturilor, însă este locul căutat de nuntașii aventurieri, care vor un strop de adrenalină zilnic.

În plus, se spune că cei care se căsătoresc aici au o căsnicie fericită până la adânci bătrâneți.

Sursa Foto: Pixabay

Dacă o mireasă sau un mire nu poate comunica în mod rezonabil în limba engleză, autoritățile pot considera că este dificil să treacă prin ceremonie, cel puțin în biroul registratorului. De asemenea, un registrator poate refuza să finalizeze ceremonia dacă are vreo îndoială că uniunea este voluntară sau consideră că are loc o nuntă "falsă" pentru a eluda legile privind imigrația.

Australia

Australia este și ea una dintre destinațiile căutate pentru căsătorii datorită climei și peisajelor.

Sursa Foto: Brit Gaiser/ Unsplah

Nu este prea ușor să unești două familii complet diferite, așa cum se întâmplă de obicei cu familiile a doi proaspăt căsătoriți, care trebuie să învețe să se accepte, cu bune și rele. O tradiție din Australia face această etapă mult mai ușoară. Imediat după nuntă, fiecare membru al fiecărei familii pune câte o pietricică într-un bol mare, care simbolizează noua familie unită.

Noua Zeelandă

Asemenea Australiei, Noua Zeelandă intră la capitolul peisaje care nu pot descrise în cuvinte.

Sursa Foto: Shutterstock

Neozeelandezii, în mod colocvial numiți „Kiwis”, sunt renumiți ca fiind prietenoși și fericiți. Femeile și bărbații kiwi au un statut social cu adevărat egal, chiar și căsătoriile între persoanele de același sex fiind legale și acceptate pe scară largă.

Fiji

Plaje cu nisip fin și palmieri....oare ce ar putea fi mai potrivit pentru un cadru romantinc?

Sursa Foto: Shutterstock

În Fiji, atunci când un bărbat cere o femeie în căsătorie de la tatăl ei, trebuie să-i ofere socrului un dinte de balenă. Cu siguranță, o cravată frumoasă ar fi mult mai ușor de oferit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri