Spectacolul "The Walks" - un experiment teatral pentru spaţii urbane, care constă în plimbări audio, ghidate prin parcuri, supermarketuri sau interacţiuni cronometrate pe malurile râurilor - are premiera în limba română pe 1 octombrie, anunţă Teatrelli.

Conceput de celebra companie de teatru Rimini Protokoll din Berlin, proiectul "The Walks" este o aplicaţie care constă într-o serie de plimbări audio create pentru diferite spaţii urbane.

Gândit sub forma unei aplicaţii, spectacolul audio "The Walks" va beneficia de la 1 octombrie de versiunea în limba română, realizată în coproducţie cu creart/Teatrelli şi în parteneriat cu Goethe Institut şi pune Bucureştiul pe harta internaţională a oraşelor unde compania de teatru germană lansează proiectul, alături de alte metropole precum Cleveland, Berlin sau Milano, scrie Agerpres.ro.

Cum să reinterpretăm mersul pe jos

Ceea ce face din "The Walks" unul dintre cele mai inedite demersuri teatrale la nivel mondial este propunerea unei noi forme de înţelegere a mersului pe jos: ca pe un scenariu teatral, potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de Teatrelli.

Experienţa semnată de Rimini Protokoll conectează oameni de pe întreg mapamondul printr-o apropiere atât locală, cât şi individuală, prin intermediul unei acţiuni umane esenţiale - mersul. Poveştile şi universul sonor al performance-urilor audio care alcătuiesc proiectul teatral pot fi experimentate în orice colţ al lumii.

Versiunea în limba română a acestor plimbări audio va fi integrată în reţeaua internaţională "The Walks" şi va disponibilă pe orice continent.

Odată cu pandemia de coronavirus, mersul pe jos în spaţiul public a căpătat un nou sens - arată "The Walks". Un ritual străvechi şi cotidian a devenit o componentă esenţială a noii normalităţi: oamenii se întâlnesc, se plimbă, umblă prin cartiere, se joacă în natură şi îşi redescoperă vecinătăţile cu fiecare plimbare, se arată în comunicatul citat.

Proiectul teatral propune practic o plimbare audio-ghidată prin parcuri, o plimbare pusă în scenă în supermarketuri sau interacţiuni cronometrate pe malurile râurilor. În fiecare oraş, vocile, sunetele şi muzica transformă, pas cu pas, locuri familiare şi peisaje urbane cunoscute sau recent descoperite în săli şi scene de teatru, prin naraţiuni, dialoguri, explorări coregrafice sau variaţii muzical-ritmice ale mersului.

"Spectatorii" - utilizatorii aplicaţiei - pot realiza pe cont propriu şi în ce ordine doresc aceste plimbări audio, fiecare dintre ele având o durată de aproximativ 20 de minute.

Conceptul, textul şi regia producţiei "The Walks" sunt semnate de Helgard Haug, Stefan Kaegi şi Daniel Wetzel, cei trei regizori care au fondat în anul 2000 compania de teatru Rimini Protokoll.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri