Alexandru Dumitru este un tânăr chef foarte talentat, despre care am mai scris de câteva ori, cu destul de mult entuziasm, de când l-am întâlnit pentru prima dată la Bistro Ateneu. E unul dintre cei câțiva bucătari care pot să fie considerați fondatorii Noii Bucătării Românești Fine, o bucătărie creativă, cu totul originală, și chiar patriotică, am putea spune. Toți acești tineri bucătari ambițioși și plini de imaginație vor să arate câte lucruri minunate se pot face cu produsele și ingredientele pe care le poți găsi la câțiva pași de noi, la producătorii locali. Și pe mulți au reușit din plin să ne convingă…

Chef Alex Dumitru a vrut să aibă propriul său restaurant – ceea ce s-a întâmplat anul trecut. L-au botezat Anika. Au deschis un mic restaurant în Centrul Vechi al Bucureștiului chiar la începerea pandemiei, în martie 2020, așa ca au și închis după două săptămâni. Au făcut livrări, au intrat în diverse proiecte finanțate de sponsori, și au reușit să supraviețuiască, iar acum au deschis din nou, și terasa și salonul.

Au o casă cu etaj chiar în colțul Centrului Istoric unde Calea Victoriei ajunge la Dâmbovița, în locul în care era înainte Abel’s Wine Bar. Salonul de la parter e amenajat foarte minimalist, și probabil că cel de la etaj e la fel. Terasa e mică, în curte, dar când sunt mulți clienți pot face una și în stradă.

Meniul lui Alexandru Dumitru e cel cu care ne-a obișnuit: câteva feluri, combinații neașteptate, aranjament de Instagram pe farfurie. Au fost bune toate, cu o mențiune specială pentru carnea de oaie, excelent aleasă și gătită.

Au trei scheme de meniu la Anika, toate cu prețuri fixe, de la 130 de lei (fără vin) pentru 3 feluri, la câteva sute bune pentru un meniu de degustare complet și cu un vin bun.
Serviciul a fost foarte bun, cu doi băieți civilizați și cu care puteai vorbi mult și despre multe. Cred că unul dintre ei este chiar asociat cu Alex Dumitru în acest experiment gastronomic și social, din câte mi-a dat de înțeles.

Da, Alexandru Dumitru e un mare chef, Anika e unul dintre cele câteva restaurante în care puteți vedea și face poze la adevărata Nouă Bucătărie Românească Fină și Creativă. Un exemplu pe care sper să-l urmeze cât mai mulți tineri bucătari…

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri