Cele mai importante branduri de articole sportive s-au consacrat prin asocierea cu personalități din lumea sportului. Pe modelul Adidas și Puma, cei de la Nike au reușit de-a lungul timpului asocieri extrem de importante, care au propulsat și mai tare această marcă lider în industria globală de pantofi sport și îmbrăcăminte sport.

Chiar și românca Simona Halep, una dintre cele mai bune tenismene ale momentului la nivel mondial, are drept sponsor tehnic compania Nike.

Unul dintre pariurile de succes ale celor de la Nike este însă brandul Jordan. Așadar, nu doar o colecție, ci un adevărat brand pornit de la asocierea cu Michael Jordan, legendarul jucător NBA. Născut în anul 1963, Michael Jeffrey Jordan este un fost jucător profesionist american de baschet, în prezent om de afaceri și proprietar majoritar la clubul de baschet Charlotte Hornets. Se poate spune că Michael Jordan este considerat cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor sau cel puțin cea mai celebră personalitate din domeniu.

Primul model Air Jordan - succes rapid în rândul pasionaților de baschet

La jumătatea anilor `80, primul model Air Jordan, adică Air Jordan 1, a fost lansat când baschetbalistul evolua pentru Chicago Bulls. Succesul acestui model i-a determinat pe cei de la Nike să lanseze în 1986 modelul Air Jordan II, pentru noul sezon de baschet. Produsele erau fabricate în Italia și impresionau prin design.

Interesant este că Air Jordan II a fost primul Jordan care nu a mai avut inscripționat în partea superioară logo-ul Nike. Michael Jordan a purtat Air Jordan II în doar 18 jocuri în sezonul 1986 - 1987 din cauza unei accidentări la picior. La lansare, modelul costa în jur de 100 USD. Peste ani, Nike a relansat pantofii sport Air Jordan II sub denumirea Jordan Retro 2.

Modelele Jordan, disponibile și în România, la comandă online

"Dezvoltat de Michael Jordan în colaborare cu Nike, Air Jordan 1 a devenind ulterior un must-have al oricărui bachetbalist declarat.Tradiția s-a păstrat, iar brandul Jordan continuă să le vină în ajutor tuturor aruncătorilor la coș. O pereche Jordan shoes, un trening Jordan sau accesorii marca Jordan? Le găsești în magazinul nostru", spun cei de la sneakerindustry.ro, magazin sport care propune românilor cele mai noi modele de la branduri de top precum Jordan.

Colecțiile retro, relansate în variante moderne, de actualitate

De-a lungul timpului, Nike a lansat noi colecții Jordan la fiecare 1-2 ani, ajungând astăzi la peste 30 de serii Air Jordan, toate de mare succes. Modelele care s-au bucurat de cea mai mare popularitate au fost relansate, reinterpretate în stil modern. Se poate cumpăra astfel în continuare Jordan 1, dar și Jordan 11, Jordan 5 Retro sau fel de fel de alte modele. Deși există și partea de îmbrăcăminte Jordan, emblematice rămân produsele de încălțăminte Jordan, pantofii sport deveniți un adevărat simbol pentru orice pasionat de baschet. Cele mai multe modele Jordan conțin chiar logo-ul acestui brand, inspirat de Michael Jordan, însă există și variante în continuare cu sigla Nike în prim-plan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri