Toată lumea își redactează cu cea mai mare grijă scrisoarea de intenție sau CV-ul și până la urmă, unele persoane ajung să obțină un interviu pentru postul visurilor.

Ești față în față cu interlocutorul tău, te întreabă de obiective, de motivații, de cunoștințe, te -ai pregătit temeinic pentru asta, dar nu uita un lucru- prima impresie. Aparența este foarte importantă pentru un interviu și reușita sa va depinde în mare parte de ea. Iată deci care sunt regulile de care să ții cont atunci când nu știi cum să te îmbraci la un interviu.

Prima regulă a interviului

Prima regulă- ține cont de codul vestimentar al firmei. Este momentul să știi cu precizie cum se îmbracă echipa și cei care conduc și ce aleg atunci când vine vorba despre incaltaminte barbati pe answear.ro. Dacă vizezi un post pe o poziție mai înaltă, este clar că nu poți renunța la cravată și la costume. Dacă postul nu este de conducere, îți poți permite și anumite extravaganțe și să adopți ținute mai casual șic. Fie că este vorba despre profilele pe LinkedIn ale recrutorilor sau despre cele de pe rețelele sociale, încearcă sa înțelegi cât mai multe despre stilul colaboratorilor tăi viitori.

A doua regulă a interviului

A doua regulă- fă alegerile potrivite. În funcție de firmă, de postul dorit și de experiență, ținutele alese trebuie să evolueze. Există însă anumite piese de bază, pe care le poți purta mereu, ca și în cazul femeilor - https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/bluze-subtiri-si-camasi.

Simplitatea și unicitatea trebuie să fie însă cuvintele de ordine. Alege culori închise, care vor merge de minune cu albul cămășilor.

A treia regulă a interviului

A treia regulă- fă din ținuta un punct forte. Un element cheie al stilului tău global, ținuta nu trebuie să fie disociată de atitudine. Trebuie să reflecți o imagine de încredere și de stăpânire de sine. Dar, dacă postul pentru care mergi la interviu este la o firmă mai creativă, poți să fii mai extravagant în ținută pentru a pune cel mai bin în valoare latura ta artistică.

Un costum în nuanțe de negru este însă prea formal pentru un interviu. Unul în nuanțe de gri va arăta cât ești de serios, fără să pari însă mult prea rigid.

Nu uita de accesorii care să completeze ținuta- o eșarfă, o curea mai originală sau un ceas. Este primordial să asortezi ținuta la accesorii, dar să nu exagerezi, să fie too much. Trebuie să te bazezi în primul rând pe flexibilitatea și profesionalismul tău iar hainele și accesoriile să completeze de minune totul.

A patra regulă a interviului

A patra regulă- ai nevoie de piese vestimentare clasice și atemporale. Un costum și o cămașă sunt deci alegeri atemporale. Sobrietatea trebuie să fie cuvântul de ordine și discreția este o calitate căutată de unii angajatori.

Cu cât postul este mai important, cu atât ținuta trebuie să fie mai sobră.

A cincea regulă a interviului

A cincea regulă- porți sau nu cravată? Nu este neapărat indispensabilă, dar merită să fie aleasă. La un interviu, trebuie să porți o cravată mai fină în nuanțe uni. Trebuie să fie suficient de sobră pentru a arăta că ești un candidat serios. Motivele mari și culorile puternice trebuie deci să fie evitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri