Grecia, una dintre destinațiile preferate de români pentru concediile din vară, este un loc numai bun și pentru o scurtă vacanță în toamnă. Dacă pe timpul verii, plajele sunt atracția principală, în timpul lunilor de toamnă, satele grecești sunt cele care suprind turiștii români și nu numai. Iată câteva dintre satele din Grecia, care merită să fie vizitate toamna.

Muntele Pelion, situat în partea de sud-est a Tesaliei, în Grecia centrală, este presărat cu sate tradiționale pitorești, care curg de-a lungul versanților și ajung până la Marea Egee. Fiecare sat din zona Muntelui Pelion este bine cunoscut pentru restaurantele sale, oferind mâncăruri locale, băutura grecească tsipouro și vinurile sale.

Puteți găsi cu ușurință trasee de drumeții și căi de piatră care duc la izvoare curate, cascade și pârâuri, la care se adaugă pădurile, numai bune de explorat în vreme de toamnă, scrie Greek Reporter.

Milies

Milies este construit sub forma unui amfiteatru pe versanții verzi ai Muntelui Dikri. Satul este considerat a fi unul dintre cele mai pitorești și tradiționale din regiunea Muntelui Pelion.

Satul se numește Millies, deoarece este renumit pentru producția sa de mere. Dar Milies are atât de multe de oferit, inclusiv fântâni de marmură, conace vechi și numeroasele sale plantații de măslini argintii, care acoperă versanții din apropiere.

Makrinitsa

Makrinitsa este cunoscut sub numele de „satul nobil”, deoarece a găzduit de-a lungul anilor o mulțime de oameni bogați. Majoritatea caselor din Makrinitsa sunt conace, care se află într-un cadru frumos și sunt decorate luxos.

Satul în sine este, de asemenea, cunoscut sub numele de „Balconul Pelionului” datorită priveliștilor uimitoare pe care le oferă, ținând cont de altitudinile sale, la 630 metri deasupra mării.

Zagora

Satul Zagora are amintiri vii ale trecutului său antic, cu ruinele unui castel și ale unei necropole care se găsesc și în zonă.

Casele din acest sat au fost construite în stilul arhitecturii populare din secolele XVII și XVIII, cu ferestre false decorate și uși din lemn sculptate profund.

Zagora este, de asemenea, bine cunoscut pentru varietatea de fructe produse în zonă, inclusiv căpșuni, prune, mere, pere și prune.

Portaria

Satul Portaria a devenit faimos pentru produsele sale din mătase, incluzând cercevele, firul de mătase și batistele, în timpul secolelor de ocupație turcească.

La fel ca întreaga regiune a Pelionului, satul Portaria este abundent în cursuri de apă și cascade, pe măsură ce apele curate curg peste stâncile sale abrupte. Impunătoarele sale case de piatră văruite se agață hotărât de flancurile munților.

Pinakates

Satul Pinakates, situat aproape de frumosul oraș antic Volos, este construit pe munte, la o altitudine de 560 metri.

Acest sat este un loc cu adevărat pitoresc, cu cărări pietruite și case tradiționale și conace.

Piața principală a Pinakates include numeroși copaci simpli și o fântână superbă, cu o statuie de marmură a unui leu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri