Achiziția unui animal de companie vine la pachet cu o serie responsabilități ce trebuie luate în calcul pentru a te asigura că îi oferi tot ce are nevoie pentru o viață lungă și fără probleme. Costurile asociate îngrijirii unui câine sau a unei pisici nu sunt mari dacă ești atent la hrana pe care i-o oferi, la confortul sau, mai ales la starea de sănătate.

Află tot ce trebuie știi înainte de a îți achiziționa un companion aici:

Sănătatea animalului de companie

Costurile necesare atunci când achiziționezi un animal de companie sunt direct legate de tipul acestuia: câine, pisica, rozătoare s.a.m.d.; rasă; mărimea patrupedului și, mai ales vârsta acestuia.

Schema de vaccinare pentru puii de câine și pisică

În primul an de viață, indiferent dacă vorbim despre pui de câine sau pui de pisică, este important le asiguri schema completă de vaccinare care prevină cele mai comune boli, care, în multe cazuri, pot fi fatale. Acest plan de vaccinare constă într-un protocol de vaccinuri propriu-zise, administrate la un interval de 2- 3-4 săptămâni distanță una față de cealaltă. De obicei, schema de vaccinare trebuie începută la vârsta aproximativă de 9 săptămâni, atât la câini, cât și la pisici.

Inserarea microcipului

După administrarea primului vaccin, este necesară implantarea unui microcip sub pielea câinelui ce rămâne localizat în acel punct pentru toată viață. Fiecare cip are un număr de identificare unic ce odată inserat este înregistrat într-o baza de date împreună cu datele propietarului animalului de companie. Această metodă ajută la identificarea oricărui animal e companie microcipat, identitatea animalului nu poate fi schimbată. De asemenea, prezența microcipului este necesară pentru a putea călători cu animalul de companie într-o altă țară. În România, microciparea este un proces obligatoriu la câine de exemplu.

Hrană animalului de companie

Atunci când vorbim despre hrana animale de companie, această trebuie conțină un profil de nutrienți, combinând proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale în cantitatea perfectă. În funcție de rasă, vârstă și starea de sănătate a animalului tău trebuie alegi hrană uscată sau umedă compatibilă cu nevoile animalului tău de companie. Lipsa nutrienților de care au nevoie poate conduce la diverse probleme de sănătate, dând astfel naștere unor costuri suplimentare.

Sterilizarea animalului de companie

În ultimii ani, numărul animalelor de companie abandonate a crescut și majoritatea adăposturilor, private și publice, și-au atins capacitățile. În plus, sterilizarea acestuia reprezintă mai mult decât evitarea unei gestatii nedorite, sterilizarea reducând riscul apariției mai multor probleme de sănătate. Discuta cu medicul veterinar și vezi care este cea mai bună opțiune pentru tine și animalul tău de companie.

Vizite anuale la medicul veterinar

Cel puțin odată pe an, este important ajungi cu câinele sau pisica ta la medicul veterinar pentru efectuarea unui control de rutină și pentru vaccinarea anuală. Aceste consultații te vor ajută previi apariția unor probleme mai grave, asigurându-te astfel de bunăstarea animalului tău. De asemenea, trebuie iei în considerare și posibilele vizite neprevăzute la medicul veterinar cu diverse afecțiuni: probleme digestive, probleme cu blană sau cazuri mai grave precum panleucopenia la pisici și parvoviroza la câini.

Acestea sunt doar câțiva dintre factorii pe care trebuie îi iei în calcul atunci când analizezi costurile aferente îngrijirii unui animal de companie. De regulă, dacă urmezi câteva reguli la carte: vizite periodice la medic, hrană potrivită, asigurarea bunăstării, oferirea iubirii de care au nevoie, costurile întreținerii unui animal de companie nu vor fi foarte mari.

sursa foto Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri