Departe de viața aglomerată de la oraș, de șoferii nervoși din trafic și de poluarea abundentă se află Complexul Turistic Măgura, situat în comuna Măgura, județul Buzău. Dacă vrei să faci o pauză de la viața cotidiană, acesta este locul potrivit pentru o gură de aer proaspăt. Iată ce poți vizita în această locație, într-o vacanță scurtă de weekend.

Situat într-un cadru natural, complexul pune la dispoziție turiștilor un loc ideal pentru petrecerea vacanțelor și weekendurilor, precum și organizarea de evenimente. Prețul unei camere de două persoane este de 230 de lei pe noapte și nu include micul dejun. Locația deține un restaurant unde poți servi cele trei mese ale zilei, inclusiv micul dejun.

Programul zilnic de funcționare al restaurantului este: 8:00-21:00 din cauza restricțiilor COVID, iar micul-dejun este servit între orele 8:00- 10:00. O alternativă pentru servirea mesei este restaurantul Belvedere, situat la 200 de metri în drumul spre complex.


Turiștii care preferă să se relaxeze atunci când pleacă în vacanță au la dispoziție accesul și la o zonă spa, deschisă în fiecare zi a săptămânii, până la orele 21:00. Prețul este de 40 lei pe zi pentru toate serviciile spa:

  • Piscină wellness cu vedere înspre pădure
  • Jacuzzi
  • Saună Finlandeză(saună uscată)
  • Hammam(saună umedă)
  • Cameră salină
  • Duș emoțional
  • Duș scoțian

Pe lângă serviciile spa, clienții pot să închirieze și un teren de sport, unde pot juca tenis sau fotbal. Locația turistică dispune și de două locuri de joacă, unul amplasat interior și care se adresează copiilor sub cinci și altul amplasat exterior în curtea interioară a hotelului pentru cei cu vârste cuprinse între trei și zece ani.

Toate condițiile sanitare sunt respectate, iar angajații și turiștii poartă mască de protecție la restaurant și chiar și în zona spa. Pentru a vă putea caza la Complexul Turistic Măgura, veți avea nevoie de certificatul verde.

Ce locuri poți vizita

Dacă sunteți un spirit aventurier și nu vreți să rămâneți tot weekend-ul în cadrul complexului, la 40 de minute cu mașina, în județul Prahova, ajungi la Crama Apogeum unde te poți bucura de priveliște și degusta vinurile premiate internațional.

Conacul Apogeum a fost una dintre reședințele Principelui Nicolae, fratele Regelui Carol al II-lea. Astăzi, este gazda pentru reuniuni corporate sau de familie. În cadrul vizitei, puteți vedea crama, degusta vinuri și cumpăra produsele tradiționale, potrivit site-ului Crama Apogeu.

Prețul pentru a participa la degustare este de 100 lei de persoană, iar pentru o sticlă de băutură va trebui să scoateți din portofel între 30-300 lei, în funcție de calitatea vinului.

Cel mai bine este să aveți o rezervare înainte de a merge la Crama Apogeum. Vizitele se organizează pentru grupuri de minimum 4 persoane și maximum 20. Locația oferă și cazare, prețul pentru o cameră de două persoane fiind de 350 lei pe noapte.

Dacă vă plac drumețiile, la 40 de km de județul Buzău se află formațiunile geologice Trovanții de la Ulmet care au forme interesante, care seamână cu sfere sau topogane. Pietrele fac parte din Geoparcul „Ținutul Buzăului”, un teritoriu ce cuprinde elemente de interes geologic, alături de elemente de interes ecologic, arheologic, istoric şi cultural, și care aspiră la titlul de Geoparc UNESCO, potrivit site-ului Consiliul Județean Buzău.

Este foarte important totuși ca vremea să fie una frumoasă când doriți să vizitați acest loc deoarece nu este recomandat să vă aventurați atunci când plouă. Traseul este dificil în ultima parte de 750 de metri. Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși și Barajul Siriu sunt alte locații pe care le poți vizita în Buzău.

Bugetul pentru o astfel de vacanță, în care sunt incluse cazarea, vizita la cramă și drumul cu mașina, ajunge la 1.000 lei de persoană pentru două nopți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri