Minte sănătoasă în corp sănătos – spune un proverb latin încă de acum 2000 de ani. Dincolo de toate restricțiile impuse de pandemie, necesitatea de a face mișcare și activități sportive este recomandarea medicilor dacă vrem să ne menținem sănătoși. Exercițiile fizice, fie că sunt efectuate în aer liber sau în interior, asigură starea optimă de sănătate fizică și mentală, necesară cu atât mai mult în această perioadă stresantă și plină de incertitudini.

Bicicleta de fitness este unul dintre cele mai populare aparate de fitness - fie că vrei să slăbești, să îți tonifiezi și să crești masa musculară sau să faci antrenamente cardiovasculare de la cele mai simple la cele mai complexe - poți face toate acestea din confortul propriei locuințe. Pentru maximizarea rezultatelor, este recomandată folosirea regulată a bicicletei de fitness însoțită de o dietă echilibrată.

Există multiple beneficii ale folosirii unei biciclete de fitness – iată principalele motive pentru care acest aparat NU trebuie să lipsească din casa ta:

1. Controlul și pierderea de greutate într-un mod sănătos

Bicicleta de fitness permite un mix de antrenamente cardio și exerciții de forță, care contribuie la menținerea greutatii actuale sau la atingerea greutății dorite. În funcție de intensitatea si de durata antrenamentului, se pot “arde” chiar și 500 de calorii în cadrul unei sesiuni de dificultate medie.
*Conform statisticilor, o persoană care cantărește 75 de kilograme poate pierde o jumătate de kilogram din greutatea corporală la 117 km de mers pe bicicleta de fitness la o viteză de 15 km/ oră. Cu condiția ca viteza sa fie constantă.

2. Antrenarea musculaturii și creșterea masei musculare

Ciclismul nu doar că te ajută să scapi de kilogramele în exces, ci întărește musculatura și dă corpului o forma atletică. Antrenamentele constante tonifiaza și dezvoltă majoritatea grupelor de mușchi din partea inferioară a corpului: gambele, coapsele și musculatura posteriorului. În afară de acestea, exercițiile pe bicicleta stationară îți vor întări și mușchii abdomenului și ai brațelor.

3. Antrenamentele cardio reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare

Beneficiile exercițiilor cardio sunt cunoscute de toata lumea – alergarea este unul dintre cele mai cunoscute astfel de exerciții. Doar ca în timp, alergarea își pierde din eficiență – corpul nostru se adaptează la repetarea aceleași mișcări și pentru a obține aceleași beneficii, trebuie să depunem mai mult efort.

De aceea, atunci când urmezi un antrenament de ciclism ghidat de un antrenor, este esențial să urmezi indicațiile acestuia - încălzire, pedalare pe ritm, încetinire, alternarea pozițiilor în șezut cu ridicări. Frecvența bătăilor inimii crește de 2 sau de 3 ori mai mult decât de obicei, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui. Repetarea exercițiilor cardio duce la antrenarea mușchiului inimii, întărește contracția mușchiului cardiac și pot crește elasticitatea peretelui vascular, astfel îmbunătățind constant atât circulația sanguină, cât și capacitatea cardio-pulmonară de rezistență la eforturi mari. În plus, antrenamentele pe bicicleta de fitness contribuie la o mai bună sănătate a inimii și scad riscul apariției problemelor specifice cauzate de sedentarism și supraponderabilitate, precum hipertensiune, infarct, etc.

4. Îmbunătățirea mobilității articulațiilor și riscul redus de accidentare

Pedalarea extinde mobilitatea articulațiilor picioarelor; genunchii, gleznele și articulațiile șoldurilor vor beneficia din plin de exercițiile pe bicicleta fitness, fiind antrenate permanent în pedalare. În plus, riscul de accidentare practic nu există, spre deosebire de mersul pe bicicleta clasic. Pedalarea întărește musculatura din jurul genunchilor, astfel încât vei avea mai multă stabilitate și putere la nivelul picioarelor.

5. Te simți bine și dezvolți o alură atletică

Pedalatul constant duce la echilibrarea greutății corporale, antrenarea unor grupe variate de mușchi și transformarea depozitelor de grasime de pe abdomen în pătrățele. Corpul atletic mult visat este la… câteva pedale distanță.

6. Energie și stare de bine

Antrenamentul fizic zilnic ajută creierul să secrete endorfine - hormonii responsabili de starea de bine. În plus, exercițiile cu bicicleta de fitness cresc nivelul hormonilor testosteron si adrenalină, aducând astfel un boost de energie.

Pentru un tonus muscular bun, este important ca atunci când începi să te antrenezi, să combini exercițiile de rezistență cu cele de forță și să urmezi recomandările unui antrenor de fitness. Este mai dificil să începi să faci mișcare când nivelul de energie este unul scăzut, însă în timp, și cu antrenament constant nivelul de energie crește și apare starea de bine.

7. Îmbunătățirea stării generale de sănătate

Exercițiile pe bicicleta de fitness îți vor îmbunătăți coordonarea activităților motorii, starea de concentrare mentală și imunitatea organismului.

Ce poate fi mai motivant de atât?

8. Somn mai odihnitor

Un antrenament ușor seara la bicicleta fitness are un efect similar cu o plimbare în aer liber – energia acumulată peste zi este consumată, mintea se eliberează de gânduri și se liniștește, acestea fiind premisele ideale pentru un somn adânc și odihnitor.

9. Soluție confortabilă și la îndemână

Prin aplicațiile sale, bicicleta de fitness oferă o varietate mare de exerciții, antrenamente și niveluri de dificultate, trebuie doar să le alegi în funcție de condiția fizică pe care o ai. Dacă nu vrei să depui foarte mult efort, ci doar să pedalezi cateva minute dimineața, înainte de a începe ziua, poți face asta privind un film sau ascultând muzica preferată – totul din confortul casei tale.
În plus, condițiile meteo nu te vor împiedica niciodată să te antrenezi și nu ai nevoie nici de un echipament special – ci doar de niste haine comode.

10. Socializare chiar și la distanță

Bicicletele de fitness cu display SMART și simulare multi-scene îți permit să te conectezi și să concurezi cu prietenii online, ca și cum ați fi împreună.

Descoperă bicicletele de fitness Yesoul aici și aici. Spor la pedalat!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri