Doi ani de pandemie ne-au obligat pe toți să regândim viața și business-urile. Într-o perioadă în care mai toate activitățile s-au desfășurat în interiorul sau proximitatea propriei locuințe, foarte mulți au înțeles, aproape paradoxal, importanța mișcării și a sportului pentru a ne menține echilibrul fizic, psihic și emoțional. Piața de fitness și wellness, aflată în plină expansiune înainte de pandemie, începe să își revină, tot mai mulți tineri antreprenori fiind interesați de lansarea unui business în fitness și wellness. Antonio Enache, Wellness Coach, Business Coach, Life Coach și Master Trainer, antreprenorul care a dezvoltă un ecosistem bazat pe tehnologie în domeniul fitnessului și wellnessului, Sense4Fit, ne-a dezvăluit câteva aspecte esențiale pentru viitorii tineri investitori pe piața de profil, precum și soluții de a transforma sportul în business-ul viitorului.

Care este investiția inițială într-un business de fitness

Dacă îți place sportul, ai experiență în domeniu și te gândești să îți deschizi un business pe piața de fitness și wellness,franciza poate reprezenta soluția potrivită pentru tine, astfel poți beneficia de experiența unei echipe care standardizat acest tip de activitate.

Care sunt avantajele unei francize în fitness și care este investiția inițială, aflăm de la Antonio Enache, antreprenorul din spatele business-ului de fitness Sense4Fit.

”Avantajele unei francize sunt reprezentate de accesul la know-how-ul și strategia de succes a unui business deja funcțional și apreciat pe piață. În plus, marele atu al francizei Sense4Fit este exact investiția inițială, cu mult mai mică decât pentru o sală obișnuită. Deoarece conceptul nostru se bazează foarte mult pe antrenamente funcționale, stații clar definite care îți oferă posibilitatea să îți antrenezi tot corpul”, ne-a explicat Antonio Enache.

Pentru franciza Sense4Fit, investiția inițială se situează undeva între 60.000 și 100.000 de euro.

”Cu această investiție business-ul este practic primit pe tavă. Ai businessul la cheie, cu tot ecosistemul, de la accesorii, la structură, la branding, la marketing, flow de business, ca în orice structură de business tradițională de franciză. Practic preiei un business scalat, operațional, gata de acțiune și gata să-ți genereze clienți și profit din prima zi”, precizează creatorul Sense4Fit.

Un alt mare avantaj pentru franciza Sense4Fit este că ai nevoie doar de 2 antrenori pentru a avea sala funcțională. Spre deosebire de alte tipuri de săli de fitness, unde pot fi necesari chiar și 20 – 30 de antrenori, programul Sense4Fit permite un start de succes cu un număr mult mai redus de antrenori care pot asigura tot fluxul sălii, inclusiv partea de management.

Tehnologia și fitness-ul în business-ul Sense4Fit

”Pentru noi, cea mai importantă investiție de până acum este energia noastră și oamenii noștri care s-au alăturat echipei”, subliniază Antonio Enache.

”În orice business, oamenii sunt o investiție extrem de importantă. Iar într-un business de fitness și wellness, echipa, antrenorii, calitatea și caracterul lor contează cu atât mai mult, pentru că sunt cei care oferă serviciile concrete ale business-ului, care sunt legătura directă cu clienții, care trebuie să se adapteze oricărui profil de client, indiferent de vârstă, gen sau obiectiv stabilit în sala de gym”, explică Antonio Enache.

Sense4Fit se mândrește cu o echipă de peste 50 de oameni, inclusiv specialiști în marketing și IT, pentru că ecosistemul Sense4Fit de gym este legat și de o aplicație absolut unică, pentru care a fost formată o echipă de 11 de developeri, coordonați de un tânăr român talentat care locuiește în SUA și lucrează pentru Microsoft, Cristian Gherghina.

Cristian Gherghina spune că s-a alaturat echipei deoarece crede că oamenii care lucrează mult în fața calculatorului au nevoie de mișcare, el fiind exemplu perfect, și de aceea conceptul Sense4Fit, de a uni tehnologia cu mișcarea, l-a atras foarte mult. Pentru el este o provocare să pună în slujba oamenilor blockchainul, VA, IA și metaversul pentru a avea o viață activă și sănătoasă obținută prin parcticarea sportului oriunde ar fi.

”Cea mai mare provocare cred că o să fie partea de metaverse și VR, pentru că în momentul de față tehnologia nu este atât de avansată încât totul să meargă perfect. Bineânțeles că lucrăm la dezvoltarea aplicației, la integrarea acesteia cu salile de gym, precum și realizarea unui sitem ușor de utilizat privind tokenizarea întregului ecosistem” a spus Gerghina referitor la dezvoltarea platformei.

Am avut curiozitatea de a afla secretul unui antrenor de fitness de succes, care sunt elementele care te pot face un antrenor-antreprenor de succes, ce lucruri fac diferența.

”Antrenorul Sense4Fit trebuie în primul rând să fie comunicativ, energic, să-și dorească real să ajute oamenii și să creeze conexiune cu fiecare client pentru a-l ajuta să fie cea mai bună versisune a sa, pentru că oamenii caută oameni care să îi asculte. În același timp, antrenorul înțelege cum funcționează corpul uman, pentru că noi ne axăm pe functional training; noi avem sute de exerciții diferite și fiecare antrenor trebuie să știe în primul rând care este mișcarea și care este tot fluxul corect în cadrul unui antrenament”, spune Antonio Enache.

Sportul, business-ul viitorului

În domeniul fitness și wellness se conturează un nou concept, adaptat la dinamica și stilul de viață a publicului: antrenamente utilizând tehnologia online.
Aplicația de fitness este o soluție profesionistă și accesibilă pentru a avea un stil de viață activ și sănătos, mai ales când programul utilizatorului permite cu greu prezența la sală. Antrenamentele pot fi accesate la orice oră și sunt structurate pe nevoile individuale, inclusiv din perspectiva timpului disponibil. Astfel, platforma include și antrenamente de durată mai scurtă, dar la fel de intense și eficiente.

”Am adaptat în platforma Sense4Fit și antrenamente de 15 minute – 15 minute în care să transpiri, alte 15 minute să faci duș, în 30 de minute ești gata să îți reiei treaba. Avem și antrenamente de 30 de minute și de 45 de minute, adaptate cursanților noștri”, a precizat Antonio Enache.

Un alt beneficiu al platformei Sense4Fit este integrarea de live streaming, care oferă posibilitatea de antrenamente live din confortul casei, antrenorul fiind în studioul Sense4Fit, având parte de dinamica specifică din sala de fitness.

Ceea ce propune această platformă cu totul revoluționar în domeniu, și transformă practic sportul în business-ul viitorului, sunt antrenamentele în metaverse. Un fel de antrenor personal virtual. Pentru că, cu ajutorul unor ochelarii VR, cursantul aflat pe bicicleta de cycling își va vedea antrenorul ”în carne și oase” într-o anumită planșă selectată. Acest serviciu va fi disponibil în curînd, odată cu lansarea versiunii 2.0 a platformei, când se va lansa și programul de NFT și blockchain Sense4Fit, iar abonații vor putea plăti antrenamentele, spre exemplu, folosind criptomonede.

Sursa foto: Sense4Fit

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri