Se reiau competițiile de patinaj viteză în România, după 15 ani. Anunțul a fost făcut de Eduard Novak, ministrul Sportului, pe pagina sa de Facebook. Totodată, acesta a precizat că se va număra printre concurenți.

”La Miercurea Ciuc va fi din nou competiție de patinaj viteză, iar eu voi fi unul dintre concurenți. După 15 ani, se va da din nou startul. Peste 140 de copii și juniori din toată țara se vor bucura de emoția concursului și a sportului în aer liber. Mă bucur că această comunitate s-a activat senzațional, atât local, cât și în țară și chiar și dincolo de granițe. Cât de puțin trebuie ca să facem sport!… Doar o decizie”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: Eduard Novak/ Facebook

Prima competiție va avea loc pe 5 februarie 2022, la Miercurea Ciuc.

Patinajul de viteză este o formă competitivă de patinaj pe gheață, în care concurenții se întrec între ei pe o anumită distanță pe patine. Tipurile de patinaj de viteză sunt patinajul de viteză pe pistă lungă, patinajul de viteză pe pistă scurtă și patinajul de viteză maraton. La Jocurile Olimpice, patinajul de viteză pe pistă lungă este denumit de obicei doar „patinaj de viteză”, în timp ce patinajul de viteză pe pistă scurtă este cunoscut sub numele de „pistă scurtă”.

Uniunea Internațională de Patinaj (ISU), organul de conducere al ambelor sporturi pe gheață, se referă la pista lungă ca "patinaj de viteză" și la pista scurtă ca "patinaj pe pistă scurtă".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri