Igor Leșan, fondator și proprietar Stația RomBeer, a explicat, într-un interviu wall-street.ro, cum putem asocia diverse tipuri de bere cu felurile de mâncare de Paște.

”Exact ca și la vinuri, se face pairing de bere”, spune Igor Leșan, proprietarul francizei Stația Rombeer, specializată în bere craft. Așa că putem alege varianta de a cumpăra bere artizanală, în loc de vin, pentru masa de Paște.

Cum o asociem însă cu diversele feluri de mâncare tradiționale?

Citește și: Restaurante de la care putem comanda mâncare pentru masa de Paște

Ce bere se recomandă pentru mâncărurile grase de Paște

”Exact ca și la vin, cu mâncărurile mai grase mergem pe beri de culoare mai închisă. Culoarea berii vine din malțul ușor prăjit - de acolo vine și berea brună, și berea roșie, și berea neagră. Pentru mâncărurile mai grase se recomandă o bere de culoare: o bere brună merge excelent cu un miel. Pentru carne albă se recomandă mai mult berile mai deschise la culoare. Pentru sete - se recomandă mai mult berile tip Lager”, explică Igor Leșan.

Pentru cei care nu sunt foarte siguri ce să aleagă, fiecare angajat al stației Rombeer poate să recomande o bere pentru un anumit tip de mâncare. De asemenea, fiecare stație este dotată cu harta berii; clienții pot degusta din cele 27 de sortimente de bere, iar personalul este instruit ca să devină ”mici somelieri în bere” și, deci, să poată și recomanda tipul potrivit de bere pentru diferitele feluri de mâncare de pe masa de Paște.

Ce bere se poate bea lângă mielul de Paște

”Depinde ce vrei să faci cu berea. Dacă vrei să bei o bere doar de sete, atunci o bere tip Lager - 99% din piața noastră este bere tip Lager”, spune Igor Leșan. Berea neagră, pe de altă parte, este bere de desert.

Citește și: 40% dintre români vor carne de miel și de ied de Paște. Ce buget au la dispoziție

Pe de altă parte, pentru miel sunt recomandate beri brune, beri roșii sau berile cu concentrații mai mari de hamei. Un exemplu în acest sens sunt berile IPA (India Pale Ale), care în ultima vreme au devenit populare și în România.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri