Încă nu știi dacă locuitul la curte este pentru tine? Parcurge rândurile de mai jos și vezi dacă cele cinci sentimente descrise îți pot confirma faptul că tu ești făcut pentru acest stil de trai.

Îți dorești să ai o grădină cu flori

O grădină cu flori este visul multor femei, dar și bărbații vor prefera să vadă zilnic un asemenea spațiu amenajat în fața casei. În plus, cu niște arbuști rezistenți chiar și la ger și după amenajarea unui gazon pe timp de vară, curtea va arăta, fără îndoială, foarte frumos.

Mai mult decât atât, grădina înseamnă și amenajarea unor mici alei, amplasarea unor obiecte de mobilier inedite și chiar amenajarea unui spațiu de relaxare, de care să te bucuri în zilele toride. Mai mult, poate un loc numai bun în care să-ți pui un hamac, undeva la umbră.

Te pasionează micile activitățile agricole

Chiar și în situația în care casa ar avea o curte sau grădină mică, tot vei avea tendința să experimentezi câteva culturi. De exemplu, este la modă să plantezi legume în ghivece sau jardiniere. Poți încerca asta, nu ai nimic de pierdut.

În situația în care ai o curte mai mare, te poți orienta către solarii gradina, perfecte pentru a-ți cultiva legumele preferate, dar și să plantezi câțiva pomi fructiferi. Practic, devii un agricultor cu acte în regulă.

Micile activitățile agricole îți ocupă timpul, însă îți pot aduce, în același timp, roade bogate și, de ce nu, produse bio și sănătoase pentru întreaga familie.

Îți place tot timpul să meșterești câte ceva

Într-o curte ai tot timpul idei de activități, respectiv ceva de meșterit. Poate fi vorba de amenajarea unui mobilier „do-it-yourself” pentru grădină, poate că ai un gard de reparat sau vopsit, respectiv vrei să mai aduci îmbunătățiri estetice sau funcționale casei.

Dacă ești o persoană activă, căreia îi place să lucreze într-un mic atelier sau garaj, atunci te vei bucura de libertatea de a îți pune ideile în aplicare. Magazinele de bricolaje vor deveni cu siguranță parte din viața ta petrecută la curte, pentru că vei avea mereu ceva de făcut.

Plăcerea de a te bucura de natură și liniște

Să te bucuri de natură oricând vrei este cel mai benefic lucru pentru sănătatea psihică. În timpul pandemiei de coronavirus ne-am dat cel mai bine seama de asta.

Așadar, plăcerea de a fi mereu aproape de natură, în intimitatea propriei curți, este un sentiment specific traiului la casă. În anotimpul cald este chiar minunat să faci asta, mai ales dacă îți amenajezi și un spațiu de relaxare în aer liber, precum un foișor. În anotimpul rece, te poți bucura de serile petrecute în fața șemineului cu lemne.

În plus, la bloc sau la casele situate în orașe, respectiv în proximitatea lor, liniștea nu mai este demult un criteriu pe care te poți baza. Liniștea serii și a dimineții este autentică într-un mediu rural sau mai departe de aglomerările urbane, iar dacă zgomote matinale cum ar fi cântatul cocoșului nu reprezintă o problemă, atunci diminețile vor fi plăcute.

Vrei o comunitate cu preocupări comune

Indiferent că vei trăi într-o comunitate cu puțini sau mulți vecini, un lucru este cert: preocupările tale și ale acestora sunt destul de comune, dacă nu chiar identice. Este un avantaj și, totodată, un mijloc numai bun de socializare. În plus, vă puteți ajuta reciproc cu sfaturi și, de ce nu, la diverse activități prin curte sau la casă.

Comunitatea în mediul rural, de exemplu, este mult mai deschisă decât asociația de locatari de la un bloc. Desigur, lumea vorbește mult aici, vede ce faci, cum faci și te poate chiar invidia. Este un compromis pe care trebuie să îl accepți.

Așadar, o comunitate cu preocupări comune înseamnă și beneficii pentru tine, mai ales dacă ești la început și nu te descurci prea bine.

Viața la curte vine, bineînțeles, cu avantaje și dezavantaje. Nu toți suntem făcuți pentru asta, dar dacă sentimentele de mai sus ți-au intensificat și mai mult dorința de a trăi în acest stil, atunci lucrurile sunt evidente și trebuie să le pui în aplicare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri