Noul președinte al Coreei de Sud a decis să ”dea înapoi poporului” reședința oficială a șefului statului, un palat de 250.000 de metri pătrați cunoscut drept ”Casa Albastră”. Decizia sa a stârnit însă controverse și se spune că ar fi fost inspirată de un șaman.

Yoon Suk-yeol, un fost procuror care a devenit preşedinte al Coreei de Sud, a refuzat să se instaleze în reședința oficială. El critică faptul că palatul, situat pe vârful unei coline în nordul Seulului, favorizează exercitarea unei preşedinţii "imperiale", izolată de popor, ceea ce dăunează dialogului cu acesta, scrie Agerpres.

Prin urmare, Yoon a început să lucreze în clădirea de zece etaje a Ministerului Apărării, în centrul capitalei Seul.

Miercuri, peste 25.000 de persoane au vizitat complexul prezidenţial de 250.000 de metri pătraţi, potrivit autorităţilor sud-coreene. Această clădire, care îşi datorează numele celor circa 150.000 de ţigle albastre de pe acoperişul său fabricate manual, este sediul preşedinţiei din 1948.

Korea-Seoul-Blue House (Cheongwadae) Reception Center 0688&9-07 cropped

Unii afirmă că decizia lui Yoon de a nu se instala în "Casa Albastră" este legată de credinţa lui în feng shui, care urmăreşte să armonizeze energiile unui loc pentru a maximiza bunăstarea, sănătatea şi norocul ocupanţilor săi. Fostul procuror este de asemenea acuzat că întreţine relaţii apropiate cu un şaman, ceea ce Yoon Suk-yeol neagă.

Pentru mulţi, "Casa Albastră" a adus ghinion ocupanţilor săi. Mulţi preşedinţi sud-coreeni au ajuns în închisoare în urma unor procese de corupţie.

Mutarea preşedinţiei decisă de Yoon a determinat, de asemenea, o scădere record a popularităţii sale, care este în prezent de numai 41%, potrivit unui recent sondaj Gallup.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri