Zbor cu balonul, Bookfest sau spectacole în aer liber în parcurile din București sunt doar câteva dintre evenimentele la care puteți participa în acest weekend, în Capitală. Iată o selecție a evenimentelor din weekendul 4-5 iunie din București.

SAGA Festival

În intervalul 2-4 iunie va avea loc SAGA Festival, unul dintre cele mai așteptate festivaluri din România. Acesta are loc în București, la Arena Națională, cel mai mare stadion.

Zeci de mii de români vor participa la festivalul de muzică electronică din București, pentru care au fost anunțați deja primii artiști, după cum urmează:

 • Afrojack,
 • Black Coffee,
 • Marshmello,
 • Nicole Moudaber,
 • Pan-Pot,
 • PurpleDiscoMachine,
 • Sickick,
 • Timmy Trumpet.

Biletele pot fi achiziționate online și pornesc de la 99 de euro/ persoană/ trei zile.

Zborul cu balonul

În intervalul 1-5 iunie, de pe Platoul Sălii Polivalente București, care măsoară 5.000 de metri pătrați, se zboară cu balonul. Evenimentul este organizat de cei de la Moonbazar, iar un zbor costă 100 de lei.

Capacitatea unui zbor ancorat este de patru persoane, iar intrarea pe Platou este liberă.

Retail jobs

Grădina cu Filme - Cinema & More

Primăria Capitalei prin CREART - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, redeschide pe 2 iunie 2022, Grădina cu Filme - Cinema & More din Piața Alexandru Lahovari nr.7, spațiu care propune un program artistic diversificat în cel de-al nouălea sezon: proiecții de filme, concerte acustice (Partizan, Maria Răducanu, Jazú, Bogdan Simion & Lăutarii de mătase), sesiuni Q&A cu personalități din industria cinematografică din România, spectacole de teatru și show-uri de stand-up comedy.

Proiectul va continua două dintre cele mai cunoscute programe: Seara Filmului Românesc, cu dezbateri din lumea cinematografiei autohtone și un program curatoriat de Ileana Bîrsan și Seara Filmului European, continuând colaborarea cu institute culturale și ambasade din România.

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș
TOP lucruri de făcut în acest...

Tot în parteneriat cu institute culturale și ambasade se va desfășura și proiectul Seara Filmului de Dans, dedicat în această ediție unor coregrafe care au marcat scena performativă internațională: Martha Graham, Sasha Waltz, Noa Wertheim (Vertigo), Anne Teresa De Keersmaeker (Rosas). Nu vor lipsi nici filmele internaționale premiate la cele mai importante festivaluri și evenimente de specialitate.

Bookfest 2022

Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediția a XV-a, începe, la Pavilionul B2 de la Romexpo, fără restricţii sanitare, fără taxe de acces şi fără costuri de parcare.

Peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanţe la Bucureşti sunt prezenţi până duminică, 5 iunie, în Pavilionul B2 al Romexpo, iar peste 500 de evenimente sunt programate să aibă loc de-a lungul celor cinci zile, atât la standurile expozanţilor, cât şi în cadrul locurilor special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest şi un stand pentru copii, Bookfest Junior.

Citeste si:
Weekend-urile, mai puțin aglomerate la mare. Când rezervă românii...
Weekend-urile, mai puțin...

Bazaar de vară

Pe 4-5 Iunie la Bazaar de Vară are loc o nouă ediție Apolla Events, un nou târg dedicat micilor afaceri locale. Evenimentul se va desfășura în București, la CoOperativa bar, pe strada Icoanei, nr. 86.

Iată ce fel de produse veți putea descoperi în cadrul târgului:

 • bijuterii
 • lumânări
 • decorațiuni
 • accesorii
 • haine (handmade)
 • jucării
 • terarii
 • săpunuri
 • uleiuri
 • haine (vintage/second hand)

Evenimentul va avea loc între orele 11:00-19:00, iar intrarea este gratuită.

Bounty Fair: La umbra târgului

La umbra târgului face parte dintr-o paletă de cinci evenimente de shopping creativ organizate de-a lungul anului de Bounty Fair, alături de Spring o'Clock, Septembriada, Înăuntru și Bounty Mărțișor.

Bounty Fair a ajuns la ediția #54 - 6 ani de evenimente creative.

La umbra târgului va avea loc între 4-5 iunie (orele 10.00-20:00), la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu nr. 46).

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș pe...
TOP lucruri de făcut în acest...

Intrarea costă10 lei, iar pentru copii este gratuit (20% din suma încasată va merge către o cauză caritabilă, NU include participarea la ateliere).

Fiecare bilet participă automat la tombola cu premii creative pe loc, din partea brandurilor participante.

Robin and The Backstabbers #cântăînParc

La fix un an de la primul concet în Gradina Urbană, Robin & co. revin cu un spectacol în parcul Herăstrău. Pe 4 iunie, de la ora 20.00 va începe concertul.

Accesul în locație se va face începând cu ora 19.00.

Categorii de bilete Early Bird:

 • Bilete zona VIP (consumație inclusă) - 130 lei
 • Bilete zona Golden Circle ( in fata scenei) - 80 lei
 • Bilete acces general - 60 lei

Alternative Bucharest Tour

Alternative Bucharest Tour propune o întreagă experiență în care veți învăța istoria graffitiului și a artei stradale din București. Veți vedea cum se îmbină arta cu vandalismul, în toate formele de Street Art prezente în București, nu numai muralism.

Citeste si:
Viitorul poate fi resetat de forta civica!
Viitorul poate fi resetat de...

Pentru că nu doar români participă la tur, acesta se desfășoară în limba engleză.

Tururile au loc doar în zilele de duminică, iar participarea este gratuită. Însă puteți contribui cu o sumă asemenea unei donații.

Vă puteți înscrie la tur AICI.

„Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”

Primăria Sectorului 3 va organiza, în parcul IOR, în perioada 4-5 iunie 2022, ediția a VIII-a a evenimentului „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș”.

Pe 4 iunie, pe scena din parcul IOR vor performa începând cu ora 18.00 până la 22.00, Marius Matache Trio, Dinu Olărașu, Berti Barbera & Nicu Patoi, Maria Gheorghiu & Radu Grațianu, Mike Godoroja & the Blue Spirit, Alifantis &ZAN, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro.

Pe 5 iunie, tot de la ora 18.00, vor interpreta muzică folk Paul Tihan, Marius Bațu, Zoia Alecu, Ilie Stepan & Horea Crișovan, Mircea Vintilă & Brambura, Alina Manole (Cvartet), Ducu Bertzi & friends, Mircea Baniciu & Band (Teo Boar & Vlady Cnejevici).

Citeste si:
Se reiau weekendurile cu spectacole la Grădina Botanică din București
Se reiau weekendurile cu...

În acest an, evenimentul are integrat un moment de remember Victor Socaciu.

Evenimentul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș” reprezintă una dintre manifestările cultural-artistice inițiate de Primăria Sectorului 3 în anul 2013, care, după cele șapte ediții, a devenit un reper al manifestărilor culturale ale Bucureștiului, prin impunerea unui concept de eveniment unic și prin numărul mare de participanți.

Weekend Sessions

Weekend Sessions, evenimentul care readuce picnicurile și conexiunile culturale în Grădina Botanică a Universității din București, va lansa sâmbătă, 4 iunie, un club al cititorilor și o zonă dedicată schimbului de cărți. Vizitatorii mici și mari sunt invitați să aducă cărți pentru a face schimb de lecturi de vacanță.

Sâmbătă și duminică, de la 16.00 la 21.00, puteți participa la Weekend Sessions.

Un bilet este 60 lei online și 70 lei la intrare (prețul include intrarea în Grădina Botanică și acces la toate sesiunile din ziua rezervată). Copiii sub 12 ani au intrarea gratuită.

Programul weekendului constă în sesiuni muzicale, precum Private Venganza (rock alternativ), Duo Cristi Horia & Sorin Romanescu (jazz instrumental), Cristina Lupu (pop-indie), pe 4 iunie, urmate de performanțele celor de la Duo Harpă și Vioară (Evelina-Daiana Andrieș și Mateo Miu) și Alex Olteanu & Sorina Georgiana Rotaru (jazz) pe 5 iunie.

Seria de picnicuri culturale continuă timp de 4 luni, la umbra copacilor din Grădina Botanică a Universității din București, Șoseaua Cotroceni. Sesiunile vor reuni peste 150 de artiști locali și invitați speciali. Sesiunile de muzică se vor îmbina cu socializare, audiții, picnic în pădure sau degustări, poezie sau dans contemporan, filme, discuții și dezbateri, ateliere pentru copii. Vizitatorii sunt invitați să își aducă pături, pufi sau șezlonguri și să se bucure de pauze cu degustări de la mici antreprenori locali din selecția roditorfoodmarket.ro - platformă realizată cu suportul UniCredit Bank.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri