Pe Arena Naţională va fi pus în funcţiune primul sistem Video Assistant Referee (VAR) din România, potrivit primarului Capitalei citat de Agerpres.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Energetica Servicii, montează şi pune în funcţiune primul sistem VAR (Video Assistant Referee) pe Arena Naţională, sistem folosit deja la meciurile de fotbal de pe marile stadioane ale lumii. Tehnologia, care va permite elucidarea fazelor controversate sau judecate greşit de către arbitrii meciurilor, e o premieră pe cel mai mare stadion din România", scrie primarul general, pe Facebook.

Potrivit acestuia, lucrătorii Companiei Municipale Energetica Servicii asigură montajul tuturor componentelor electronice, cablajul fibrelor optice şi al sistemului electric care va face operaţional întregul sistem VAR.

"Tehnologia VAR va fi testată chiar în această lună, în primul meci competiţional ce se va desfăşura pe Arena Naţională, iar mentenanţa întregului sistem va fi asigurată de către Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti, care realizează toate serviciile de întreţinere şi reparaţie a tuturor sistemelor de instalaţii de pe stadion", a adăugat Nicuşor Dan.

Teoretic, sistemul ar trebui să fie folosit pe 9 iulie, la Supercupa României.

Ce este VAR

Sistemul de asistență video (VAR) are ca scop corectarea deciziilor importante luate de către arbitri în mod greșit. Arbitrul are posibilitatea să revadă pe un ecran, la marginea terenului, anumite situații în care decizia poate că nu a fost corectă.

În urma testării sistemului în mai multe competiții importante, VAR a fost introdus pentru prima dată în Legile Jocului de către IFAB în 2018. În acel an, sistemul a fost folosit la Cupa Mondială găzduită de Rusia.

Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri