Turiștii care vor circula cu trenul pe distanțe scurte și medii în Spania nu vor trebui să achite călătoria, deoarece biletele vor fi gratis, potrivit anunțului lui Pedro Sanchez, premierul spaniol.

Toate trenurile comunitare și regionale, care acoperă distanțe mai mici de 300 de kilometri, deținute de compania națională Renfe, vor oferi bilete gratuite în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2022, scrie Euronews.com.

Gratuitatea se aplică biletelor cu mai multe călătorii, nu doar uneia (asemenea unei cartele de zece călătorii la Metrorex). Călătoriile care depășesc distanța stabilită și cele operate de alte companii nu beneficiază de această ofertă.

Acest lucru ar putea însemna, spre exemplu, călătorii gratuite cu trenul între orașe precum Barcelona și Sevilla sau Madrid și Bilbao - dacă sunteți dispuși să cumpărați un abonament.

O reducere de 50% era deja introdusă pentru această categorie de bilete încă din iunie, însă, analizând datele financiare, primul ministru a decis ca mersul cu trenul să fie gratuit.

De ce a fost introdusă această ofertă

Autoritățile din Spania încearcă să reducă impactul inflației asupra vieții de zi cu zi a spaniolilor, motiv pentru care au hotărât ca biletele de tren pe distanțe scurte sau medii să reprezinte o facilitate pentru aceștia.

Germania a introdus o măsură similară, valabilă din iunie până în august, mizând pe un abonament național redus la transportul public. Mai precis, pentru doar 9 euro pe lună, germanii se pot plimba cu mijloacele de transport locale sau regionale.

Însă Spania a făcut un pas în plus și a introdus gratuitatea pentru patru luni, în 2022.

În timp ce Vestul Europei ieftinește biletele la mijloacele de transport în comun, în România, acestea s-au scumpit, atât la transportul public în București (STB și Metrorex), cât și la tren. Biletele la tren s-au scumpit cu 20%, începând cu data de 1 iulie 2022, în plin sezon estival. A fost prima majorare de preț a biletelor de la CFR realizată în ultimii nouă ani.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri