În fiecare regiune din România avem tradiții de nuntă păstrate încă din moși strămoși și care sunt atât de frumoase încât ar fi păcat să le dăm uitării și să nu ne mai ocupăm de ele.

Tendințele în nunți de la an la an sunt să devină tot mai minimaliste, însă nu trebuie să uităm să invităm un solist de muzica populara la nunta sau să mergi cu alaiul după mireasă.

5 obiceiuri de care să nu uităm la nunți

Odată ce majoritatea populației se mută tot mai mult în mediul urban, parcă uită tot mai des de tradițiile frumoase de care încă se ține cont în unele zone mai îndepărtate de la sat.

Poate încă îți mai amintești de când erai mic și mergeai la nunți în satele bunicilor și cât de frumoasă era atmosfera de la început până la final și când lumea mergea cu drag să petreacă și să se bucure pentru mirii care și-au unit destinele din dragoste.

1. Muzica de dans

Mersul la festivaluri și concerte ne-a schimbat percepția asupra muzicii și a felului în care aceasta a evoluat sau, mai bine spus, s-a schimbat.

A avea soliști pe scenă va asigura o mai mare distracție decât o singură persoană care mixează mai multe melodii. Soliștii vor ști foarte bine care sunt momentele în care să cheme lumea la dans și cum să facă acest lucru într-un mod natural.

Combinația celor doi însă poate să fie una câștigătoare, mai ales dacă lucrează împreună de mult timp.

2. Bărbieritul

Știm că acum bărbații merg des la barber shop, însă bărbieritul dinaintea nunții și se face în momentul în care parte din oaspeți se adună la mire acasă, are o însemnătate mult mai mare: trecerea de la fecior la un bărbat cu responsabilități, atât pentru sine, cât și pentru soție și casă.

Este vorba despre trecere și despre dezvoltare. Desigur, dacă mirele are o barbă frumoasă și aranjată dinainte, aceasta nu va fi tăiată, ci domnișorii de onoare vor face mai degrabă un gest simbolic.

3. Schimbul de verighete

De obicei, schimbul de verighete se face în biserică, însă, dacă slujbele nu mai sunt la căutare ca acum câțiva ani, acestea se schimbă în timpul unei ceremonii umaniste sau chiar și în fața persoanei de la primărie, în funcție de înțelegerea fiecărei perechi de miri cu cei care sunt implicați în ziua lor importantă.

Multe persoane însă aleg să poarte verighetele fără un ritual anume, deși noi credem că acest moment ar trebui să fie marcat așa cum se cuvine.

4. Aruncatul buchetului

Acest moment este unul care cu siguranță oferă atât distracție, cât și emoții fetelor necăsătorite de la nuntă și băieților care le însoțesc, deoarece se spune că cea care prinde buchetul se va căsători următoarea.

Nu întotdeauna această superstiție se împlinește, însă este un bun motiv de a aduce la un loc persoane care poate înainte nu se cunoșteau, însă, împărțind emoțiile, ele pot chiar să se împrietenească.

5. Porumbeii și grâul de la ieșirea din biserică

Se spune că porumbeii albi sunt simbolul păcii și faptul că sunt eliberați la ieșirea cuplului din biserică înseamnă că le urează noilor căsătoriți să aibă parte de zile cu pace și, dacă intră în conflicte, să treacă ușor peste ele și să aibă zile și nopți liniștite.

Iar orezul, fiind în număr mare, înseamnă bogăție, fertilitate și belșug pentru noii miri, care să îi țină de-a lungul vieții.

Toate aceste tradiții - unele - sau superstiții - altele - merită duse mai departe, pentru că fiecare în parte are un rol simbolic în viața de cuplu sau în cea a oaspeților.

Farmecul vremurilor străbune nu ar trebui să rămână doar în cărțile de povești sau în istoriile de viață ale bunicilor, pe care sa le auzim numai la sărbători, când mergem să îi vizităm.

Noi putem să le ducem mai departe și, în viitor, multă lume ne va mulțumi pentru autenticitate!

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri