Dacă sunteți ca mulți dintre noi, ochelarii de soare sunt un accesoriu distractiv. Nu numai că arată cool, dar ne ajută și să evităm să fim nevoiți să strâmbăm din ochi în bătaia soarelui strălucitor. Dar, dincolo de toate acestea, o pereche de ochelari de soare are un scop foarte important în prevenirea deteriorării ochilor de către razele UV.

Iată mai multe informații despre momentul în care trebuie să purtați ochelari de soare, împreună cu câteva sfaturi privind ochelarii pentru a vă menține ochii în stare optimă de sănătate.

1. Protejați-vă ochii de daunele provocate de soare

După cum am menționat, tipul potrivit de ochelari de soare oferă protecție pentru ochi împotriva razelor UV dăunătoare. Dar nu doar expunerea este o preocupare; știați că corneea dvs. poate fi de fapt arsă de soare? Mai mult, retina dvs. poate fi afectată de efectele razelor solare, ceea ce poate duce în cele din urmă la pierderea vederii. Ori de câte ori puteți vedea lumina naturală a soarelui, fie că stați la piscină, conduceți mașina, vă plimbați etc., asigurați-vă că purtați o pereche adecvată de ochelari de soare.

2. Reduceți șansele de a dezvolta astigmatism

Pe lângă faptul că provoacă daune și pierderea vederii, razele UV de la soare pot provoca și pterigion, o creștere de țesut peste partea albă a suprafeței ochiului. Această creștere a țesutului poate schimba de fapt curbura naturală a ochiului și, în cele din urmă, poate provoca astigmatism. Astigmatismul are, de obicei, un impact destul de blând, dar poate crea o vedere neclară de la distanță și poate duce la disconfort sau dureri de cap.

3. Încetiniți - sau opriți - evoluția bolii

În cele din urmă, există un alt motiv major pentru a vă acoperi ochii și a limita expunerea lor la soare. Se crede că multe dintre bolile oculare sunt accelerate sau, posibil, chiar provocate de deteriorarea UV în timp. De exemplu, 20% din cazurile de cataractă sunt cauzate de expunerea prelungită la UV. Iar degenerescența maculară, principala cauză de orbire, provine din deteriorarea retinei (deteriorare care este adesea cauzată de expunerea la UV). Există, de asemenea, o formă de cancer de pleoape care poate fi în mare parte prevenită prin protejarea ochilor de razele soarelui.

Toate aceste motive arată clar că utilizarea unei protecții solare adecvate pentru ochii dumneavoastră este crucială pentru o sănătate oculară și o vedere optime. Cu toate acestea, nu toate perechile de ochelari de soare Ray Ban oferă același nivel de protecție. Profesioniștii în domeniul vederii vă poate ajuta să determinați ce tip de ochelari de soare ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră și pentru ochii dumneavoastră și, cel mai important, ce tip de ochelari de soare oferă protecție UV 100%.

3 sfaturi pentru a evita pierderea ochelarilor de soare

Deoarece ochelarii de soare vă protejează ochii de razele UV și, de asemenea, vă împiedică să vă răniți ochii în zilele însorite, este important să vă păstrați ochelarii de soare la îndemână. Dacă sunteți o persoană foarte activă vara, aceste sfaturi vă pot ajuta să vă păstrați ochelarii de soare la îndemână și disponibili, chiar acolo unde aveți nevoie de ei.

1. Desemnați o locație fixă a ochelarilor de soare

Obișnuiți-vă să vă puneți ochelarii de soare înapoi în același loc de fiecare dată când îi dați jos. Acesta poate fi un loc în geantă, în mașină sau chiar în casă. Stabilirea unui loc anume pentru ochelarii dvs. de soare va însemna că va trebui să vă uitați într-un singur loc pentru a-i găsi.

2. Folosiți o clemă pentru vizieră în mașină

Puneți o clemă de vizieră pe viziera vehiculului dumneavoastră, astfel încât să vă puteți pune ochelarii de soare pe clemă, unde vor fi întotdeauna ușor de ajuns atunci când conduceți. Un lucru de reținut: este important să folosiți o clemă pentru vizieră care are o husă moale pentru ochelarii de soare. Nu vă puneți ochelarii de soare pe o vizieră care provoacă zgârieturi.

3. Păstrați la îndemână o husă pentru ochelari

Păstrați o husă pentru ochelari de soare la îndemână și puneți-vă întotdeauna ochelarii de soare în acea husă. Alegeți o husă care este viu colorată, astfel încât să iasă în evidență atunci când o căutați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri