Vreți să știți cum să cumpărați cea mai bună pereche de ochelari de soare pentru fața dvs. (sau cel puțin câteva pentru a le roti în funcție de starea de spirit și de ținută)? Luând în considerare dorințele, nevoile și felul în care arătați, puteți să alcătuiți o schiță aproximativă a perechii de ochelari de soare perfecte, astfel încât să o recunoașteți atunci când o vedeți. Țineți minte cele mai importante sfaturi pentru alegerea celor mai buni ochelari de soare în timp ce faceți cumpărături și reduceți remușcările cumpărătorului.

1. Pentru ce aveți nevoie de ei?

Dintre cele mai importante sfaturi pentru a vă alege cei mai buni ochelari de soare, cel mai important este obținerea unei perechi de ochelari care să facă față nivelului dvs. de activitate.

Dacă nu sunteți o persoană foarte activă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la obținerea unei oferte reale dacă vă plac stilurile ochelarilor de soare sport. Puteți achiziționa o replică la un preț mult mai mic, fără să vă confruntați cu potențialele daune dacă i-ați purta în timp ce mergeți cu bicicleta, alergați, patinați și practicați alte sporturi.

Asigurați-vă că, dacă intenționați să vă folosiți ochelarii de soare pentru activități cu impact puternic, obțineți rame și lentile care au fost concepute pentru a rezista. Asta înseamnă că replicile nu vor funcționa întotdeauna la fel de bine, așa că ar trebui să vă asigurați că treceți printr-un dealer de renume pentru a vă procura ochelarii de soare. Veți avea nevoie de lentile din policarbonat - nu din plastic sau sticlă - cel puțin. Acestea sunt mai puțin susceptibile de a se sparge.

Indiferent de ochelarii de soare pe care îi alegeți, asigurați-vă că au protecție UV de 100%. Lumina slabă pe care ochii tăi o experimentează în spatele lentilelor întunecate va determina dilatarea pupilelor. Fără protecție UV care să filtreze razele UVA și UVB, se vor produce mai multe daune.

2. Gândiți-vă cât de des doriți să cumpărați

Sunteți un creator de tendințe sau aveți tendința de a cumpăra calitate în stiluri clasice și de a le purta ani de zile? Dacă nu vă deranjează să aruncați - sau să purtați - o pereche de ochelari de soare atunci când nu mai sunt la modă, căutați cele mai tari tendințe urmărind celebrități la televizor și în filme, urmărind interviurile experților cu designeri și observându-vă colegii care sunt în pas cu moda.

Dacă vă orientați mai mult spre stilurile clasice și doriți să vă răsfățați, încercați o pereche rafinată de aviatori de calitate, ochelari de soare mari sau o pereche de ochelari de epocă de care vă puteți vedea bucurându-vă ani de zile.

3. Luați în considerare culoarea

Dacă vreți o pereche de ochelari de soare în culoarea dvs. preferată, asta nu ar trebui să fie deloc o problemă. Puteți găsi rame mari din plastic în aproape orice culoare la care ați putea visa și, de asemenea, multe nuanțe diferite de metal. Puteți alege chiar culori complementare pentru lentile pentru a merge pe un stil general la modă.

Dacă sunteți indecis cu privire la ce nuanță să alegi, uitați-vă la subtonurile pielii. Roz? Uitați-vă la metale argintii, de staniu, gunmetal sau bronz moale și la tonuri reci de plastic (roz, violet, albastru-roșu, albastru, verde, negru, gri). Dacă subtonurile dvs. sunt galbene, încercați metale aurii sau cupru și tonuri calde în plastic (galben, portocaliu, roșu-portocaliu, galben-verde, bej, maro).

Pentru culoarea versatilă a lentilelor, puteți alege gri sau chihlimbar. Acestea sunt cele mai bune în cele mai multe condiții de lumină. Dacă purtați ochelarii de soare doar pentru aspect și nu pentru că conduceți sau mergeți frecvent în lumina puternică a soarelui, puteți alege dintr-o serie de lentile fashion.

4. Țineți cont de forma feței

Pentru un aspect cât mai măgulitor, veți dori să vă echilibrați trăsăturile cu ochelari de soare de formă opusă. De exemplu, dacă aveți trăsături foarte unghiulare, veâi avea nevoie de rame mai mult rotunjite decât dreptunghiulare. Dacă trăsăturile dvs. sunt rotunde, puteți crea un echilibru alegând o ramă mai unghiulară, cum ar fi o formă cat eye sau dreptunghiulară.

Fețele în formă de inimă arată foarte bine cu rame de dimensiuni medii, mai degrabă decât cu lentile supradimensionate. Dimpotrivă, o persoană cu o frunte îngustă și maxilar larg va arăta grozav în rame supradimensionate. Cei cu fețe de formă ovală se pot descurca cu aproape orice mărime sau formă de ramă.

5. Stabiliți-vă prețul

Înainte de a porni în căutarea perechii perfecte de ochelari de soare, decideți ce sunteți dispus să plătiți. Dacă vă plac foarte mult ramele de designer sau dacă veți avea nevoie de o pereche pentru activități de mare impact, este posibil să doriți să vă ajustați bugetul cât mai mult posibil pentru a acomoda o pereche de ochelari de soare mai scumpă.

Dacă vă plac modelele de designer, dar nu aveți nevoie de prestigiul legat de cumpărarea efectivă a unei perechi de ochelari de soare de designer, puteți cumpăra imitații și puteți obține în continuare stilul dorit. În cele din urmă, dacă vă cumpărați doar o pereche de ochelari de soare la modă (sau mai multe perechi!), puteți cumpăra aproape oriunde - de la magazinele de consignație la magazinele mari. Totul depinde de cât de mult doriți să plătiți.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri