Oradea a devenit una dintre principalele recomandări turistice pentru o vacanță în România. Iată trei obiective turistice pe care le puteți vizita în Oradea, mai ales dacă ajungeți pentru prima dată, obiective recomandate de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

”Ne putem limita la trei obiective turistice, însă Oradea poate fi parcursă pe jos în două zile. Este un oraș de city-break”, a declarat Bolojan, pentru wall-street.ro.

Bazilica Romano - Catolică

Biserica Romano - Catolică, aflată pe strada Șirul Canonicilor, numărul 2, a fost construită între 1752 și 1780, fiind unul dintre cel mai mari monumente baroce din țară.

Proiectul a fost întocmit în anul 1750, lucrările, ghidate de arhitectul Giovanni Battista Ricca, începând abia în anul 1752. Bazilica este compusă dintr-o navă principală cu o lungime de 70 de metri și lățimea de 30-40 de metri, iar pereții sunt acoperiți cu marmură de Vașcău și Carrara.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Zona Centrală

Zona Centrală a Oradei este asemenea Centrului Vechi din București, numai că mai curat și mai bine organizat. Magazine cu suveniruri, terase și clădiri care par a fi din povești sunt cele câteva lucruri care descriu centrul orașului.

De asemenea, sinagogile din Oradea sunt cuprinse în această zonă centrală și merită vizitate, fiind o bucată importantă din moștenirea istorică a orașului.

Bulevardele Republicii și Alecsandri sunt cele două recomandate de Ilie Bolojan pentru o plimbare la apus.

Bineînțeles, zona centrală este numai bună pentru a face poze cu peisaje memorabile.

Cetatea Oradea

Cetatea Oradea este un alt punct emblematic al orașului, despre care se spune că nu putea fi cucerită datorită legăturilor subterane cu exteriorul. Cetatea ar fi fost ridicată în secolul al XII-lea, la ordinul regelui Ladislau I cel Sfânt.

Din punct de vedere arhitectural, Cetatea din Oradea cuprindea 12 corpuri și 5 bastioane, fiecare bastion purtând un nume diferit.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Nu am reușit să vizităm Cetatea, dar din spusele lui Ilie Bolojan, sunt lucrări de renovare și e organizat un șantier în zonă.

Cât despre prețurile la terase, puteți comanda o prăjitură între 15 și 20 de lei, un cappucino costă circa 10 lei, iar o limonadă clasică, aproximativ 15 lei.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri